Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13621
De la 07 Ianuarie 2003
122873688

Primarul UDMR din Borsec DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice

  • 10 October 2013, 23:00
Curtea de Apel București a admis ieri acțiunea subsemnatului împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Consiliului Local al orașului Borsec și Primarului orașului Borsec, Mik Jozsef (UDMR), prin care am solicitat instanței să anuleze hotărârea prin care CNCD constatase că editarea de către Primăria Borsec a unui ziar local exclusiv în limba maghiară nu constituie o discriminare la adresa mea ca cetățean român necunoscător al limbii maghiare și să constate că fapta comisă de primarul din Borsec este discriminatorie la adresa mea și altor cetățeni care nu cunosc limba maghiară, scrie Dan Tănasă pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.
În luna august 2012 am sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria orașului Borsec (Harghita) editează din fonduri publice un ziar local exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare a subsemnatului pe criterii etnice întrucât mi se condiționează accesul la informații de interes public cu privire la activitatea Primăriei Borsec de cunoșterea limbii maghiare. CNCD a emis hotărârea nr. 59/06.02.2013 prin care mi-a respins sesizarea.
În mod absurd, CNCD era de acord ca o primărie să publice un ziar local exclusiv în limba maghiară în condițiile în care singura limbă oficială de stat în România este limba română.
Decizia CNCD nu a fost deloc surprinzătoare având în vedere faptul că președintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, este membru al aceluiași partid politic ca și primarul reclamat Mik Jozsef, adică UDMR.
În luna martie a.c. am atacat hotărârea CNCD la Curtea de Apel București. Ieri, 8 octombrie, instanța bucureșteană a admis acțiunea subsemnatului. ”Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea.
Anulează Hotărârea C.N.C.D. nr. 59/06.02.2013. Obligă pârâtul C.N.C.D. să emită o nouă hotărâre prin care să constate întrunite elementele constitutive ale unei fapte de discriminare, potrivit art. 2 alin. 1 din OG nr. 137/2000, cu privire la petiţia nr. 3927/16.08.2012 depusă de reclamant. Respinge capătul de cerere privind obligarea C.N.C.D. la plata de daune morale, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.10.2013. Document: Hotarâre 2991/2013, 08.10.2013
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gastronomie: Murături asortate
Horoscop
Bancul zilei: Control ginecologic la şcoală
Valentin Mircea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei
Scrisoarea în care Berceanu cerea transferul licenţei la Gabriel Resources a dispărut
Dan Şova a reclamat la DNA ca reprezentantul unei companii ar fi vrut să îl mituiască pentru un contract
Cerşitul, amendat cu 1.500 de euro in Madrid
Senatorul PNL Cristian Bodea avertizează primarii să se orienteze spre fonduri europene
România este în comă financiară
Din 2015, admiterea la liceu se va face cu medie de minimum 5
grădiniţa va fi obligatorie de la 5 ani
Botoşani: Societatea condusă de Costel Botez este putred de datoare
Călin Roman, care ar fi încercat să-l mituiască pe ministrul Sova, este director al Selina
patronul companiei neagă acuzaţia: Dacă aveam astfel de intenţii, mergeam şi discutam eu
Zăngănit periculos de metal prin preajma primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog