Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23040
De la 07 Ianuarie 2003
122908689

Primul ministru din Guvernul Tudose care anunta scaderi de salarii. Lucian Sova:

  • Modificarea Codului Fiscal pentru mediul IT scutit de impozit ar genera o pierdere de 4%
  • 13 November 2017, 23:00
Ministerul Comunicatiilor nu a fost avizator pe modificarile la Codul Fiscal, iar pentru mediul IT, scutit de impozit, acestea ar genera o pierdere de 4%, a declarat, luni, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, la un eveniment de specialitate dedicat sectorului digital, informeaza Agerpres.
"Dincolo de solidaritatea guvernamentala de care trebuie sa dau dovada, de regula exceptiile genereaza exceptii, cum ar fi exceptia de a fi scutiti pe impozit cei care lucreaza in domeniul IT&C. Din aceasta perspectiva, Ministerul Comunicatiilor nu a fost avizator pe proiectul de modificare a Codului Fiscal. Ca sa vin in completare pe acest aspect, vreau sa spun cateva lucruri pe ceea ce avem noi ca responsabilitate.
Repet, ministerul nu a avizat si nu a contribuit la Codul Fiscal. Stiu ca ceea ce era bun nu s-a schimbat, iar scutirea pe impozit pentru cei care lucreaza in domeniul IT&C se pastreaza (...) Modificarea Codului Fiscal pentru mediul IT scutit de impozit ar genera o pierdere de 4%. Cred ca din perspectiva ministrului Comunicatiilor este un subiect asupra caruia trebuie sa privesc, dar este o chestiune de fiscalitate. Sectorul IT&C trebuie sa aiba o participare, o contributie de 10% in PIB, si trebuie incurajat nu numai prin scutiri fiscale, ci prin reglementari mai incurajatoare care ar fi mai mult importante decat cele patru procente pe care probabil le pierd cei care lucreaza in domeniu si beneficiaza de scutiri fiscale", a spus Sova.
Ministrul Comunicatiilor a precizat, totodata, ca a fost elaborat un ordin ce poate aduce sub incidenta scutirii de impozit si pe cei care produc programe software si fara a avea studii superioare.
"Mai mult, am elaborat un ordin care sa aduca sub incidenta scutirii de impozit si pe cei care lucreaza in producerea de programe software si fara a avea studii superioare. Din acest punct de vedere, exista niste rezerve din partea partenerilor avizatori - Ministerul Invatamantului si Ministerul Finantelor - care isi exprima suspiciuni cum ca acestia s-ar putea bucura de scutirea de impozit fara a-si termina studiile universitare. Trebuie sa imaginam o formula in care monitorizam ca activitatile universitare sa fie facute de o maniera cat mai atenta. In acest sens, stau de vorba si cu gardienii banului public si ai resurselor bugetare, iar acolo o serie de lucruri se pun altfel", a afirmat Lucian Sova.
Asociatia patronala a industriei de software (ANIS), care reprezinta peste 145 de companii de softare cu peste 18.500 de angajati, a atentionat deja luna trecuta, referitor la modificarile Codului Fiscal, ca pentru a pastra actualele salarii nete ale angajatilor, patronii din IT ar trebui sa creasca fondul de salarii cu pana la 10%. "Conform calculelor pe care ANIS le-a validat cu companiile membre, masura de trasferare a contributiilor catre angajat genereaza o crestere intre 5 si 7.5% a fondului de salarii ale companiilor, in conditiile in care pastreaza salariile nete ale angajatilor. Daca adaugam si taxa de solidaritate de 2.25%, impactul poate ajunge pana la 10%.
In afara de faptul ca aceste modificari sunt anuntate extrem de tarziu in raport cu momentul aplicarii lor si companiile sunt in situatia de a-si adapta continuu calculele facute fie si pe 1 an, ele trasmit un semnal de instabilitate fiscala - si intern, si extern - ceea ce descurajeaza intentiile de investitii ale companiilor.", a declarat, in data de 27 octombrie, pentru HotNews.ro, Teodor Blidarus, presedintele ANIS, asociatia patronala a industriei de software, care reprezinta peste 145 de companii de softare cu peste 18.500 de angajati.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Replica matură a copilului
Horoscopul zilei de 14.11.2017
Mai multi membri PSD s-au prezentat, luni, la DNA in semn de sustinere fata de Liviu Dragnea, audiat de procurori
Consilierul lui Tudose, atac la Dragnea:
Cat timp o sa mai polueze agenda publica problemele personale ale unui singur om? De ce nu demisioneaza domnul Dragnea?
Neruşinarea corupţiei, virtutea corupţilor
Ioan Rotundu
Carmen Dan, despre numarul mare de jandarmi prezenti la audierea lui Liviu Dragnea la DNA:
Jandarmeria pazeste acolo in mod frecvent. A fost o prezenta numeroasa de persoane
Liviu Dragnea despre un posibil miting PSD:
Nu voi vrea niciodata miting pentru sustinerea mea, dar nu o sa opresc pe nimeni daca se va dori miting pentru sustinerea programului de guvernare
Dragnea, dupa ce Piperea i-a cerut demisia:
Nu analizez ce spune unul sau altul / Daca il consiliaza bine pe premier, sa ramana, nu ma intereseaza
Oficiul European de Lupta Anti-Frauda (OLAF), despre dosarul in care este vizat Dragnea:
Investigatiile au fost incheiate cu recomandarea de recuperare a 21 de milioane de euro; am gasit dovezi care sugereaza intelegeri intre beneficiari, functionari si contractant
Badalau despre sustinerea liderului PSD la DNA:
Asta inseamna umanitate si prietenie
Cine lipseste din poza PSD-istilor de la DNA?
Manual de capturare a unui stat.
Citeva observatii despre dosarul Dragnea - Tel Drum
Liviu Dragnea: Resping categoric toate acuzatiile.
Mai multi membri PSD s-au prezentat, luni, la DNA in semn de sustinere fata de Liviu Dragnea, audiat de procurori
Ipocrizie popească de rang mitropolitan
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog