Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18851
De la 07 Ianuarie 2003
122878918
Prins băut la volan

Consilierul judeţean PSD Todică s-a plâns cumătrului Târzioru

  • Ioan Rotundu
  • 11 September 2019, 22:21
În seara zilei de 3 septembrie a.c. Gheorghe Todică, şeful Districtului de Drumuri Naţionale din Săveni, a fost prin băut la volan în timp ce e afla pe raza localităţii Manoleasa. La Manoleasa se află o impozantă clădire cu etaj (foto) ce aparţine de Secţia Drumuri Naţionale Botoşani. În acest cuibuleţ aflat în apropiere de apele Prutului se organizează periodic chefuri prelungite.
Se pare că Todică a participat la un astfel de chef şi, apoi, s-a urcat băut la volanul autoturismului personal. Pentru că circula pe contrasens, el a atras atenţia unei echipe de poliţişti de frontieră care l-au oprit din trafic. Poliţiştii şi-au dat seama că omul de la volan este băut, aşa că au chemat în ajutor un echipaj de la Poliţia Oraş Săveni.
Traian Vasiliu, agentul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului l-a pus pe Todică să sufle în fiolă iar rezultatul a fost o alcoolmie de peste 1 la mie, motiv pentru care agentul de poliţie l-a dus la unitatea spitalicească din Săveni pentru a i se recolta probe biologice. În noaptea de 3 spre 4 septembrie, la ora 23.55 lui Gheorghe Todică i s-au recoltat probe de sânge pentru a se stabili alcoolemia reală
. Ca o primă sancţiune, agentul de poliţie Traian Vasiliu l-a lăsat pe Todică fără permis de conducere. Din acest moment, Todică a pus în funcţiune mecanismul de protecţie care funcţionează în cadrul PSD. adică el nu este un oarecare funcţionar la stat, el este consilier judeţean PSD. Mai mult, el este cumătru cu bossul PSD pe zona Săveni, adică primarul oraşului Săveni care este Relu Târzioru. Cei doi s-au cumetrit în momentul în care Târzioru i-a cununa lui Todică fata.
Atât Relu Târzioru şi Todică au fost membri PNL. Au migrat împreună la PSD când Victor Ponta, în calitate de premier şi preşedinte al PSD, a dat acea celebră ordonanţă prin care permitea aleşilor locali să poată migra către PSD fără a-şi pierde funcţia politică deţinută.
Despre prinderea lui Todică băut la volan Poliţia de Frontieră a emis un comunicat, fără a-i indica numele în clar. S-a menţiona dor că cel prins băut la volan avea vârsta de 63 de ani. O parte din presa botoşăneană a publicat comunicatul în cauză. Ulterior acel comunica a dispăru de pe sie-urile respective. Mai mult, a dispărut şi de pe sie-ul Inspectoratului Teritorial Poliţiei de Frontieră Iaşi. Aşadar, mâna lungă a PSD-ului a reuşit să şteargă informaţia care-l viza pe consilierul judeţean machitor.
Informaţia a fost ştearsă, dar eu am apuca s-o citesc. Au citi-o şi ale persoane care mi-au atras atenţia că cel prins băut la volan ar fi consilierul judeţean PSD Gheorghe Todică, presupunere care s-a confirmat.
Miercuri m-am deplasat la Săveni. La sediul Districtului DN nu l-am găsit pe şeful Todică. Probabil că era plecat pe teren. În schimb, printr-o sursă, mi s-a confirmat faptul că la Unitatea de Primirea Urgenţelor a Spitalului Săveni, în noaptea de 3 septembrie a.c., la ora 23.55 s-au recoltat probe de sânge de la numitul Gheorghe Todică la cererea agentului de poliţie Traian Vasiliu.
Todică a mai fost implicat într-un accident auto în anul 2017, în zona Popăuţi. Atunci a ieşit basma curată. De această dată riscă şi un dosar penal. Motiv pentru care, spun surse avizate, s-a plâns cumătrului Relu Târzioru, perceput în zona Săveni ca liderul PSD care decide ce au de făcu autorităţile statului. Adică i s-a plâns lui Târzioru de comportamentul agentului de poliţie Vasiliu care n-a ţinut con de calitatea lui de consilier judeţean şi l-a umili punându-i fiola şi ducându-l la spital pentru recoltare de probe biologice.
Despre agentul de poliţie Vasiliu se vorbeşte numai de bine. Poliţistul este considerat un om corect şi aplică legea fără a ţine cont de statutul social a vinovatului. Tocmai corectitudinea sa a început să deranjeze iar dacă informaţiile primite sunt corecte, Târzioru ar vrea să-l vadă mutat de la Poliţia Săveni pentru că a deveni prea incomod. Deocamdată bătălia se dă ca nu cumva lui Todică să i se întocmească dosar penal pentru că era băut la volan. Voi reveni asupra subiectului pe măsură ce apar noi informaţii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 9 – 15.09.2019.98.2019
Bancul săptămânii: Traian Băsescu şi Coca-Cola
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.09.2019
Lumea lu Rotundu : Turcanenii
Românii primesc bonus de la PSD 10 ani închisoare dacă rostesc adevărul
Ioan Roundu
Costele, dacă tăceai, filozof rămâneai!
Ioan Roundu
Anunț cu privire la reluarea curselor de transport în comun in satul Cătămarești-Deal
Fostul primar Pitorac a depus plângere penală împotriva actualului Dan Oloeru
Ioan Roundu
Liberalii, dacă vor la guvernare, s-o facă fără Orban
Ioan Rotundu
Cum beţivanul drumar Todică l-a dărâmat pe şeful Poliţiei Săveni
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu - Emisiunea din 13.09.2019
Dacă mâine ar suna din nou Alexandra la 112, situația s-ar putea repeta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog