Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13115
De la 07 Ianuarie 2003
106261487

Pro Tv a depus petiţiile „Stop torturării animalelor” la Guvern şi Parlament

  • 31 October 2007, 23:00
Marti, 30 octombrie, vedetele Pro Tv si ACASA Tv s-au întâlnit cu premierul, cu şeful Senatului şi cu cel al Camerei Deputaţilor in vederea adoptarii in regim de urgenta, a unei legislatii care sa protejeze cu adevarat animalele.
Reprezentanţii Pro Tv şi Acasă Tv au depus cele aproape 200.000 de semnături postate pe site-ul www.protv.ro la cele trei instituţii care pot înfiinţa Poliţia Animalelor.
Cele aproape 200.000 de petiţii strânse pe site-ul www.protv.ro au ajuns la ora 11.00 în sediul Guvernului. Amalia Enache, Victor Slav, Cristian Leonte, Paula Herlo, Mircea Solcanu, Ioana Maria Moldovan si Claudiu Pindaru le-au înmânat Primului Ministru, împreună cu o scrisoare în care era explicat întregul demers al campaniei iniţiate de Stirile Pro Tv: o lege care să pedepsească aspru relele tratamente aplicate animalelor şi care să înfiinţeze în acest scop o nouă instituţie - Poliţia Animalelor. Premierul Tăriceanu i-a primit personal pe reprezentanţii trustului Media Pro. El a mărturisit că nu numai el a fost impresionat de imaginile cu animale chinuite pe care Stirile Pro Tv le-au difuzat, ci mai ales fiul sau care a fost foarte marcat in special de imaginile cu pisica torturata si omorita in bataie. Şeful Executivului a lăsat să se înţeleagă că, în scurt timp, Guvernul ar putea emite o ordonanţă de urgenţă, după o consultare prealabilă cu societatea civilă.
Mihai Dedu, Mihaela Tatu, Andi Moisescu, Ovidiu Oanta, Gabi Jugaru, Cabral Ibaka, Carmen Tanase, Elena Vasilache, Claudiu Pindaru au reprezentat echipa care s-a prezentat la Senat pentru a sta de vorba cu Nicolae Vacaroiu si a depune si aici petitiile trimise de telespectatorii Pro Tv. Senatul României are pe masă trei proiecte legislative care vizează protecţia animalelor. Sunt amânate însă de la o zi la alta. In urma dialogului cu Preşedintele Senatului, vedetele Pro Tv si Acasa au obtinut un termen pâna la care el crede că cel puţin una dintre legi ar putea fi adoptată: două sau trei săptămâni, cu mici amendamente care ţin de disponibilitatea senatorilor de a se prezenta la muncă.
Preşedintele Senatului s-a arătat dispus să primească mesajul trimis de telespectatorii Pro TV şi să-l transmită colegilor, cu atit mai mult cu cit şi el se declară iubitor de animale.
Cea de-a treia cutie cu petitii a fost depusa de Corina Caragea, Raluca Arvat, Roxana Ciuhulescu, Mihai Codreanu, Iulia Vintur, Magda Palimariu, George Buhnici, Catalin Radu Tanase, Eugen Cristea si Claudiu Pindaru la Camera Deputaţilor. Bogdan Olteanu a găsit şi locul potrivit pentru a o plasa - holul din faţa plenului – astfel incit toţi deputaţii care vor trece pe acolo sa poata citi mesajele telespectatorilor Pro Tv. Asta pentru că, dacă iniţiativele privind condamnarea torturii asupra animalelor trec de Senat, ajung apoi la Cameră.
In numele milioanelor de telespectatori PRO TV si vizitatori ai site-ului www.protv.ro, PRO TV a invitat marti, 30 octombrie, clasa politica din Romania, Parlamentul si Guvernul sa se alature demersului „Stop torturarii animalelor!”. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum funcţionează mecanismul obţinerii unui certificat de urbanism
Încă 50 de locuinţe ale ţiganilor vor beneficia de minunea numită electricitate
Un donator misterios a oferit terenul necesar ridicării spitalului
Forfotă de maşini pe drumnul dintre Draxini şi Băluşenii Noi
Voturi democrate pentru PE şi pentru viitorul CJ
Micii dansatori ai maestrului Fediuc au susţinut primul spectacol la Storeşti
Necesitatea urgentării procesului de condamnare a crimelor împotriva umanităţii
* din perioada regimului comunist
Ţelină cu ciuperci şi măsline
Logica lui Gigel
Horoscop
Renate Weber promovează independenţa Justiţiei
pentru respectarea drepturilor omului
Domnul îi prezentabil şi caută nevastă
Comunicat de presă
Program TELE'M Botoşani, joi, 1 noiembrie
Scandal pe seama unui post de contabil şef
Profesorii s-au radicalizat: vor grevă
Amendă de 160 milioane lei vechi pentru moartea unui om
Botoşănenii mai pot vedea brăţările dacice doar la Suceava
Spectacol de muzică populară pentru deţinuţi
A fost găsită, dar va fi internată într-un centru de plasament
Permis inaugurat cu un accident grav
Consiliera Zarug l-a zdrobit, prin acuzaţii, pe vicele Eram
Renate Weber în vizită la Botoşani
Apa Grup îşi ajustează preţul serviciilor către populaţie
Consilierul Alexandru trage semnale de alarmă asupra unităţilor medico- sociale
Municipiul Botoşani va fi dotat cu eurocontainere din Cehia
Instituţia Prefectului gândeşte organizarea referendumului
Pregătirile pentru iarnă, trecute în revistă de Colegiul Prefectural
Spitalului Judeţean îi lasă un gust amar prefectului Sorescu
Cele mai celebre cazuri ale corupţiei locale (III)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă