Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22724
De la 07 Ianuarie 2003
122882791

Problemele romilor botoşăneni nu prea au „lipici” la autorităţi

  • 3 March 2008, 23:00
Nu toate autorităţile locale din judeţ se dovedesc prea sensibile la problemele comunităţilor de romi. Cel puţin aşa susţine consiliera pe probleme de romi de la Prefectura Botoşani, Semiramida Balan. Pe 10 martie se împlineşte termenul la care primarii a 7 localităţi din judeţ trebuie să aibă aprobate şi bugetate planuri locale de acţiune care să vină în sprijinul acestei etnii.
Ori, în momentul de faţă, doar trei autorităţi au răspuns afirmativ. „La finalizarea programului naţional de consolidare a societăţii civile, ce este momentan implementat de Secretariatul General al Guvernului, ar trebui să avem şapte planuri locale de acţiune bugetate şi de către administraţia publică locală. Nu doar pentru a mări credibilitatea vizavi de finanţator, dar şi a se demonstra că există voinţă financiară. Până în prezent au făcut acest plan oraşul Ştefăneşti, Flămânzi şi municipiul Botoşani”, a declarat Semiramida Balan.
Aceste planuri urmează să fie incluse în fişele de proiect pe Phare 2006. Consiliera atenţionează că e posibil să fie ultimul program dedicat romilor, de care la nivel naţional beneficiază 200 localităţi. Planul local de acţiune este elaborat de grupul de iniţiativă de la nivel local, Biroul Judeţean de Romi şi Societatea Civilă Romă care asigură consultanţă. Aceste planuri, funcţie de problemele fiecărei comunităţi intră în Consiliile Locale. În funcţie de decizia CL aceste planuri ar trebui bugetate şi din punct de vedere financiar, măcar din principiu.
Scopul este acela de a fi incluse în buget şi problemele romilor. Cele şapte localităţi prinse în acest program sunt Coşula, Cristeşti, Hilişeu Horia, Flămânzi, Ştefăneşti, Albeşti şi municipiul Botoşani. „La începutul lunii martie am stabilit împreună cu facilitatorii seniori de la Secretariatul Guvernului să facem câte o întâlnire de lucru în fiecare din aceste localităţi în vederea identificării unei priorităţi pentru a elabora o fişă de proiect”, a mai adăugat Semiramida Balan. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sorescu promite că într-o săptămână ia o decizie politică
Aşteaptă ajutor de la parlamentari
„În România parcă e vărsat de vânt”
Florin Egner pe cale de a deveni un paria al PSD
Cerere de proiecte cu finanţate pentru dezvoltare rurală
Termica, selectată pentru investiţii de mediu
Politia Comunitară face curăţenie… cu amenzi
Grupul „Mugurelul” a participat la un festival în Ucraina
Comentariul comentariilor (LXV
(Ioan Rotundu)
Amenzi de sute de milioane aplicate de Garda de Mediu
Bursă pentru şomerii calificaţi în industria uşoară
Reabilitări la laboratorul Spitalului Judeţean
Guvernul a modificat din nou Codul de procedură fiscală
Românii care au cucerit America, vor să concerteze în România
Horoscop
Distanţă nuanţată
Felicitare în prag de primăvară
Felicitare liberală
Anunţ important cu privire la un concediu peste graniţă
Vinde
Program TELE’M Botoşani, marţi, 4 martie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog