Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3069
De la 07 Ianuarie 2003
122888718

Profesorii evaluatori vor participa la cursuri de formare

  • 4 March 2008, 23:00
Cadrele didactice care vor participa la corectarea lucrărilor de bacalaureat sau a tezelor cu subiect unic vor trebui să participe la cursuri de formare. Cursul se va desfăşura la nivel naţional şi vor participa doar profesorii care predau discipline ce sunt susţinute de elevi la examene. Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului a trimit atât către Casa Corpului Didactic, cât şi către Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani o adresă prin care solicită iniţierea, realizarea şi derularea Programului Naţional de formare vizând dezvoltarea competenţelor de evaluare ale profesorilor din învăţământul preuniversitar de stat.
„În urma corectării tezelor unice şi a examenelor de bacalaureat s-a constatat că e o necesitate ca profesorii care evaluează elevii să parcurgă un curs de formare în acest sens, astfel încât diferenţele de notare să fie foarte mici de la un cadru didactic la altul”, a declarat directorul Casei Corpului Didactic Botoşani, Cătălina Lupaşcu.
Aceasta susţine că instituţia pe care o conduce a transmis prin mail tuturor unităţilor de învăţământ nota trimisă de minister. Până pe data de 17 martie cadrele didactice interesate să participe la acest curs de formare trebuie să îşi depună dosarele la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Dosarul trebuie să cuprindă o scrisoare de intenţie, CV în format european susţinut de documente doveditoare şi recomandare din partea Consiliului Profesoral al şcolii în care cadrul didactic îşi desfăşoară activitatea. „Ei vor urma un curs prin care îşi vor dezvolta competenţele de evaluare. Cursul va fi organizat la nivel naţional de minister, Direcţia Generală Managementul Resurselor Umane şi Direcţia de Formare şi Dezvoltare Resurse Umane”, a adăugat Cătălina Lupaşcu, director CCD.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, de la nivelul judeţului trebuie selectaţi pentru a participa la acest curs 11 profesor. Cursul va avea o durată de 60 de ore. O astfel de iniţiativă a avut-o şi IŞJ Botoşani încă de acum doi ani de zile. Inspectorul general adjunct, Adrian Lăcătuş susţine că acum doi ani IŞJ a iniţiat un curs de pregătire a profesorilor pentru a face faţă exigenţelor în timpul examenelor pe care le susţin elevii.
În cadrul cursului cadrele didactice învaţă legislaţie, metodologii de desfăşurare şi organizare a examenelor, precum şi docimologie, adică ştiinţa evaluării. „Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului face ceea ce am iniţiat noi acum doi ani de zile. Există fondurile necesare pregătirii în cascadă a profesorilor”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Botoşani, Adrian Lăcătuş. După ce vor urma cursul de formare, cadrele didactice vor semna un angajament cu Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care se obligă să susţină sesiuni de formare la nivel judeţean. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viol de proprietate rămas în aşteptare
Drama unei familii de la periferia oraşului Flămânzi
Vinde apartamentul acceptând un avans modest
Comentariul comentariilor (LXVI)
(Ioan Rotundu)
Vor derula activităţi comune cu cei din Italia, Turcia şi Portugalia
Primarii se plâng că nu au specialişti pe domeniu de urbanism
Copiii cu nevoi speciale nu au bani să meargă la Filarmonică
Furtună se laudă, electoratul va decide
Lucrătorii de la Edilitare vor avea de transpirat, nu glumă
Salbă de posturi vacante la Primăria Botoşani
Fermierii pot accesa fonduri nerambursabile pentru agricultură
LSI va participa la un miting în capitala Sloveniei
„Şcoala mea protejează mediul!” la a II-a ediţie
Taxă pe examenul de bacalaureat
Concurs pe teme religioase pentru nevăzători
Lecţii pentru actori
Număr dublu de contravenţii aplicate de agenţii comunitari
Interpelare adresată de senatorul Ţâbuleac ministerului Ludovic Orban
Aylin Cadîr crede că e lesbiană
Guvernul Tăriceanu încalcă, încă o dată, legea
Horoscop
Olteanul cel viclean şi avocatul păcălit
Ofertă pentru C.O. în străinătate
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 5 martie
Să nu ne îmbătăm cu apă rece
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog