Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
848
De la 07 Ianuarie 2003
123134588
pnl

Profesorii iar ameninţă că pleacă din sistem. Cine-i mai crede?

  • 2 July 2010, 23:00
Scăderea cu 25% a salariilor ar putea lăsa şcolile fără cadre didactice. Reprezentanţii sindicatelor botoşănene spun că educatorii, învăţătorii şi profesorii îşi vor folosi vacanţa pentru a-şi căuta de lucru în străinătate. Şi cine îşi găseşte, pleacă. În special cadrele didactice tinere sunt cu gândul la plecarea peste graniţă. „Noi avem salarii şi aşa mici, la început de carieră. Dacă se mai taie un sfert, cu ce mai rămânem? Tinerii sunt şi cei care au de regulă şi rate, sunt în perioada când vor să aibă o casă a lor, să îşi mobileze casa, să îşi crească copiii. Cu aceste salarii ciuntite este imposibil.
Se vorbea de restructurări în învăţământ. Nu cred că va mai fi nevoie, pentru că pleacă singuri oamenii. Eu am început să îmi caut prin cunoştinţe de lucru în afară şi am colege care au şi găsit să plece”, spune profesoara Adelina Motiuc. Cu doar câteva săptămâni în urmă, reprezentanţii Ministerului Educaţiei anunţau că sunt deschişi la o nouă discuţie pe marginea sporurilor cadrelor didactice. Sindicatele din educaţie au trimis atunci propuneri la nivel central, pentru a fi prezentate ministrului Educaţiei şi care vizau „un regulament privind locurile de muncă din învăţământ, categoriile de personal şi cuantumul sporurilor care trebuie acordate personalului din învăţământ”.
Propunerile trimise din teritoriu urmau să fie discutate cu ministrul Funeriu. Cadrele didactice pierduseră o serie de sporuri după aplicare legii salarizării unitare în sistemul bugetar, ceea ce a adus nemulţumire în şcoli, „Promisiunea ministrului Funeriu de a se uita peste propunerile venite de la sindicatele din învăţământ nu înseamnă mare lucru. Este o persoană care nu poate fi caracterizată prin maleabilitate”, declara profesorul Aurel Pancu atunci când reprezentanţii Ministerului Educaţiei promiteau că se vor uita peste propunerile legate de sporuri. Iar promisiunea ministerului nu a schimbat nimic, mai ales că între timp a trecut şi teama de greva cadrelor didactice. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi avantajele damei de companie
Preşedintele PSD Botoşani îl acuză pe Emil Boc de lentoare în acţiune
Ajutoare liberale pentru sinistraţi
Preşedintele Traian Băsescu a făcut o vizită fulger în Dorohoi
Consilier, vechi reclamagiu, obligat să suporte rezultatele năzdrăvăniilor fiului minor
Bilanţ înecat în mâl şi scurgeri de ape
Poliţişti împotriva apelor, alături de localnici şi primari
Apele s-au retras, problemele continuă
CAS ne limitează şi vizitele la medic
Şcolile îşi fac planuri financiare pe seama elevilor chiulangii
Medicii sancţionaţi n-au de gând să plătească amenzile
Program Tv SOMAX
C O M U N I C A T D E P R E S Ă - ISU
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog