Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27874
De la 07 Ianuarie 2003
111098459

Prognoza meteo: Vreme calda in primele zile din luna mai

  • Intervale cu averse in majoritatea regiunilor, in urmatoarele doua saptamani
  • 1 May 2017, 23:00
Vremea se va incalzi in primele zile ale lunii mai in majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor ajunge si pana la 27 de grade Celsius, peste cele normale in aceasta perioada din an, insa nu vor lipsi precipitatiile, sub forma de averse, in special in intervalele 3 - 5 mai si 7 - 9 mai, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) publicata luni, valabila pentru perioada 1 - 14 mai 2017, scrie Agerpres.
In perioada 5 - 10 mai, vremea se va racori usor in aproape toate zonele tarii, urmand ca temperaturile sa fie apropiate de mediile climatologice specifice pentru prima decada a lunii mai. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, meteorologii estimeaza o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ceea ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai.
In Banat, in primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi in crestere, astfel ca vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de 23 - 26 de grade si ale minimelor de 10 - 14 grade Celsius. In perioada 5 - 9 mai, vremea se va racori, urmand a se inregistra temperaturi in jurul mediilor climatologic specifice pentru prima decada a lunii mai, cu valori diurne de 18 - 22 de grade si nocturne de 8 - 11 grade Celsius, mediat pe regiune.
Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai. Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, in orele dupa-amiezelor instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi de scurta durata. In intervalele 3 - 5 mai si 7 - 9 mai aversele vor fi mai frecvente, local posibil insemnate cantitativ.
In Crisana, valorile termice vor fi in crestere in primele zile ale intervalului, astfel ca vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de 23 - 26 de grade Celsius si ale minimelor de 9 - 13 grade. In perioada 5 - 10 mai, vremea se va racori, urmand a se inregistra temperaturi apropiate de mediile climatologic specifice pentru prima decada a lunii mai, cu valori diurne de 17 - 21 de grade si nocturne de 7 - 10 grade, mediat pe regiune.
Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai. Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, in orele dupa-amiezelor instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi de scurta durata. In intervalele 3 - 5 mai si 7 - 9 mai aversele vor fi mai frecvente, local posibil insemnate cantitativ.
In Transilvania, pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, vremea se va incalzi apreciabil, fiind de asteptat valori termice cu mult peste cele normale la inceput de luna mai, cu medii ale maximelor de 22 - 26 de grade Celsiu si ale minimelor de 6 - 10 grade. In perioada 6 - 10 mai, temperaturile, in scadere, se vor situa in jurul celor climatologic specifice, cu valori diurne de 16 - 20 de grade si nocturne de 4 - 8 grade, mediat pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai.
In intervalul 5 - 9 mai, aversele vor fi mai frecvente, izolat mai insemnate cantitativ. In celelalte zile, instabilitatea atmosferica se va manifesta pe spatii restranse, in orele dupa-amiezelor, prin ploi de scurta durata.
In Maramures, in primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi in crestere treptata, astfel ca vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de 23 - 25 de grade si ale minimelor de 8 - 11 grade. In perioada 5 - 9 mai, vremea se va racori, urmand a se inregistra temperaturi in jurul mediilor climatologic specifice pentru prima decada a lunii mai, cu valori diurne de 17 - 20 de grade si nocturne de 5 - 8 grade, mediat pe regiune.
Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai. Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, in orele dupa-amiezelor instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi de scurta durata. In intervalul 5 - 9 mai aversele vor fi mai frecvente, posibil chiar insemnate cantitativ.
In zona Moldovei, incalzirea vremii va fi semnificativa pe parcursul primei saptamani, astfel ca temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale la inceput de luna mai. Vor fi, in medie, maxime de 22 la 27 de grade si minime de 7 - 13 grade. Intre 7 si 10 mai, vremea se va racori, devenind in general apropiata de specificul climatologic al perioadei, cu valori diurne de 17 la 21 de grade si nocturne de 5 - 9 grade, in medie regionala. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o incalzire accentuata a vremii. Ploi pe arii mai extinse, moderate cantitativ vor fi cu o probabilitate mai mare in perioada 6 - 9 mai. In restul intervalului instabilitatea atmosferica se va manifesta in unele dupa-amieze prin ploi de scurta durata, cu caracter local.
In Dobrogea, vremea va fi in incalzire chiar din primele zile ale lunii mai, iar valorile, relativ constante in mare parte a intervalului de referinta, se vor situa peste cele climatologic specifice, cu precadere in partea continentala a regiunii, cu maxime de 20 - 24 de grade si minime de 10 - 13 grade Celsius , in medie. Spre sfarsitul celor doua saptamani, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 6 - 9 mai.
In Muntenia, pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea se va incalzi apreciabil, fiind de asteptat valori termice cu mult peste cele normale la inceput de luna mai, cu medii ale maximelor de 23 - 27 de grade si ale minimelor de 8 - 12 grade. O usoara racorire a vremii este posibila in perioada 8 - 10 mai, cand temperaturile vor fi mai apropiate de cele climatologic specifice, cu valori diurne de 18 - 22 de grade si nocturne de 6 - 10 grade Celsius, mediat pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 6 - 9 mai.
In zona Olteniei, in primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi in crestere, astfel ca vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de 23 - 27 de grade si ale minimelor de 10 - 13 grade. In perioada 6 - 10 mai, este posibila o racorire usoara a vremii, urmand a se inregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic specifice pentru prima decada a lunii mai, cu valori diurne de 19 - 24 de grade si nocturne de 7 - 11 grade, mediat pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai.
Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, in orele dupa-amiezelor instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi de scurta durata. In intervalele 4 - 5 mai si 6 - 9 mai aversele vor fi mai frecvente, izolat insemnate cantitativ.
La munte, incalzirea vremii va fi semnificativa in primele zile din luna mai, astfel ca temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale in aceasta perioada din an. Vor fi, in medie, maxime de 12 la 17 grade si minime de 2 - 7 grade Celsius. Intre 6 si 10 mai, vremea se va racori, devenind in general apropiata de specificul climatologic al perioadei, cu valori diurne de 10 la 14 grade si nocturne de 0 - 5 grade, in medie. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o incalzire substantiala a vremii.
Ploi pe arii extinse si in cantitati local insemnate vor fi cu o probabilitate mai mare in perioada 4 - 9 mai. In restul intervalului instabilitatea atmosferica se va manifesta dupa-amiaza prin ploi de scurta durata, cu caracter local.
Estimarile sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum a sărbătorit Lucullus 1 Mai… fără mici şi bere
Bancul zilei: Iorga şi jandarmii moldoveni
Horoscopul zilei de 2.05.2017
Seful Ligii Arabe: Iranul si Israelul, marii castigatori ai haosului din Orientul Mijlociu
Mircea Oprean, profesor la Politehnica si ginerele lui Nicolae Ceausescu,
a povestit la Antena 3 cum Liviu Dragnea a ramas repetent in facultate
UE trebuie sa se reformeze sau se va confrunta cu riscul unui Frexit
Economia romaneasca se indreapta catre o criza acuta pe piata fortei de munca
Corni: Construcţia căminului cultural s-a împotmolit în birocraţie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă