Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8277
De la 07 Ianuarie 2003
122868344

Prognoza meteo: Vremea în următoarele două săptămâni

  • 10 February 2014, 23:00
Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ estimeaza, pentru intervalul 10 - 23 februarie, un regim termic in general peste normele perioadei, cu temperaturi medii diurne intre 6 si 16 grade Celsius, dar si cu precipitatii in intreaga tara, mai ales sub forma de ploaie, relateaza Agerpres.
Conform meteorologilor, in Banat, in prima saptamana a intervalului, vremea va fi deosebit de calda, cu maxime termice care se vor situa, in medie, intre 10 si 16 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 11 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie, temperaturile diurne vor scadea usor, pana la medii cuprinse intre 7 si 10 grade Celsius. Pana in data de 18 februarie, temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 1 si 5 grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului, se vor situa in jurul valorii de zero grade. Vor fi ploi in general slabe in zilele de 11, 12 februarie si in jurul datei de 16 februarie. In restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, cu mentiunea ca, in ultimele nopti, vor fi conditii de lapovita.
In Crisana, vremea va fi mai calda decat normal in prima saptamana a intervalului, cand temperaturile diurne se vor situa in medie intre 8 si 16 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 11 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie, maximele vor scadea usor pana la medii cuprinse intre 6 si 8 grade Celsius, ce vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Pana in data de 18 februarie, temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 1 si 4 grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului, se vor situa in jurul valorii de zero grade. Ploile vor fi in general slabe, in zilele de 11, 12 si in jurul datelor de 16 si 18 februarie. In restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa. Doar in ultimele nopti ale perioadei de prognoza vor aparea conditii de lapovita.
In Transilvania, in perioada 10-16 februarie, maximele termice vor oscila in medie intre 6 si 12 grade si vor caracteriza o vreme calda. Incepand din 17 februarie, temperaturile diurne vor fi mai constante si apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii in jur de 5 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent negative pe aproape intreg intervalul de prognoza, cele mai scazute valori, in medie in jur de minus 4 grade, se vor inregistra in noptile de 11, 22 si 23 februarie. In jurul datelor de 12 si 16 februarie si in perioada 18-21 februarie, vor fi ploi, iar pe timpul noptilor, trecator, si lapovita sau ninsoare. In restul intervalului, conditiile de precipitatii vor fi reduse.
In Maramures, vremea va fi calda in perioada 10-16 februarie, cand temperaturile diurne se vor situa, in medie, intre 6 si 12 grade Celsius. Incepand din 17 februarie maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii in jur de 5 grade Celsius. De-a lungul intregului interval de prognoza minimele termice se vor incadra in medie intre minus 3 si plus 3 grade. Vor fi ploi, in general slabe, posibil in fiecare zi, iar incepand cu data de 18 februarie cresc sansele de lapovita sau ninsoare pe timpul noptilor.
In Moldova, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, de-a lungul celor doua saptamani de prognoza. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse in medie intre 4 si 7 grade si doar in jurul datei de 16 februarie se pot apropia de 10 grade Celsius, in timp ce minimele vor oscila intre minus 3 si zero grade, cu exceptia noptii de 11 februarie, cand pot cobori la medii de minus 6 grade Celsius. In intervalele 12 - 14 februarie si in 16 - 21 februarie, vor fi ploi slabe sau burnite, iar trecator lapovite sau fulguieli.
In Dobrogea, in prima saptamana a intervalului, vremea va fi calda, cu maxime termice ce se vor situa in medie intre 8 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 12 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie, temperaturile diurne vor caracteriza un regim termic mai apropiat de cel normal, cu medii ale valorilor maxime in jur de 8 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent pozitive de-a lungul intregului interval si vor oscila in medie intre 0 si 5 grade. Precipitatii slabe sub forma de ploaie sau burnite sunt prognozate in zilele de 13 si 14 februarie, precum si in perioada 17-20 februarie.
Pentru zona Munteniei, vremea se anunta calda in prima saptamana, cand temperaturile diurne vor oscila in medie intre 7 si 13 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in data de 16 februarie. In a doua saptamana, maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii in jur de 8 grade Celsius. De-a lungul intregului interval de prognoza, minimele termice se vor incadra in medie intre minus 2 si plus 1 grad, mai putin in noaptea de 11 februarie, cand pot cobori la medii de minus 5 grade Celsius. Vor fi ploi slabe sau burnite in zilele de 12 si 13 februarie, dar si in perioada 17 - 20 februarie, cand pe timpul noptilor poate aparea si lapovita.
In Oltenia, vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit pe tot parcursul intervalului, cu maxime termice ce se vor situa in medie intre 7 si 10 grade Celsius, iar in data de 16 februarie se vor apropia de o medie de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa, de-a lungul celor doua saptamani de prognoza, la valori medii cuprinse intre minus 2 si plus 2 grade. Meteorologii estimeaza ploi slabe sau burnite in jurul datei de 12 februarie, dar si in perioada 18 - 21 februarie, cand, pe timpul noptilor, poate aparea si lapovita.
La munte, in primele sapte zile ale perioadei de prognoza, maximele termice se vor situa in medie intre 1 si 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori in zilele de 11, 12 si 16 februarie. De asemenea, minimele se vor incadra intre minus 4 si plus 2 grade, caracterizand o vreme mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Dupa data de 17 februarie, vremea se va raci, astfel incat temperaturile diurne vor avea valori medii in jur de zero grade Celsius, iar cele nocturne vor fi, in medie, in jur de minus 6 grade Celsius.
In perioada 12 - 14 februarie, vor fi precipitatii slabe sub forma de ploaie, dar trecator si lapovita si ninsoare in zonele inalte. Dupa data de 16 februarie si pana la sfarsitul intervalului, vor predomina ninsorile, dar slabe cantitativ.
Prognoza ANM, valabila pentru perioada 10 - 23 februarie 2014, are la baza datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nevasta şefului
Horoscopul zilei
România a cerut 32 de milioane de euro şi nu a primit nimic de la Comisia Europeană
din fondurile structurale şi de coeziune
Traian Băescu: Am plecat cu un proiect de la Cluj ş o să mă ţin de el
oamenii mi-au spus că s-a minţit cu mărirea salariilor primarilor şi că nu li se dau bani la şcoli
Incendii generate din neglijenţă
Pompierii botoşăneni chemaţi în sprijin de 140 de ori în şapte zile
Ford cu numere expirate oprit la Româneşti
A trecut Prutul îngheţat pentru un loc de muncă în România
Înscrieri pentru Târgul de mărțișoare
Un nou magazin la Uvertura Mall
De la Sinatra, înapoi la Brejnev şi Putin
Rusia şi-a bătut joc de creaţia compozitorului basarabean
Eugen Doga, înfuriat pe organizatorii Olimpiadei: "M-au trădat şi m-au umilit. Au făcut o porcărie"
O fotografie postata pe contul de Facebook al lui Ponta, făcută la Soci, a fost ştearsă
În 2000, Guvernul României a renunţat din proprie iniţiativă la importul direct din Federaţia Rusă
pentru a permite accesul intermediarilor
Blaga nu va exclude primarii care trec la Fundaţia Mişcarea Populară
Ciurul Elenei Udrea şi subţirelul Ţâbuleac
Ioan Rotundu
10 obiective majore pe care CJ Botoşani vrea să le pună în aplicare
Botoşani: Şefii de instituţii au ordin să interzică subalternilor dialogul cu presa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog