Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20856
De la 07 Ianuarie 2003
122906505

Prognoza meteo pe 2 saptamani

  • 20 October 2014, 23:00
Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele doua saptamani (20 octombrie - 2 noiembrie) un regim termic oscilant, cu temperaturi diurne de pana la 22-24 de grade Celsius in Banat, Muntenia si Dobrogea, dar si cu scaderi semnificative de pana la 11 grade, dupa data de 22-23 octombrie, la nivel national, transmite Agerpres. In a doua saptamana a intervalului prognozat, temperaturile vor creste treptat apropiindu-se de normalul termic al perioadei.
Pe acest fond, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicate luni, isi vor face aparitia si ploile insemnate cantitativ in majoritatea regiunilor, in intervalul 21-24 octombrie a.c.
Banat
In primele doua zile ale acestei saptamani, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 20-22 de grade si minime in jur de 10 grade. In intervalul 22-25 octombrie, scaderea de temperatura va fi semnificativa, astfel ca valorile termice vor fi sub mediile climatologice. Maximele se vor situa intre 8 si 11 grade, iar minimele se vor apropia de zero grade Celsius, in 25 octombrie. Dupa aceasta data, regimul termic se va apropia de normalul perioadei, maxime in medie de 13-14 grade si minime de 3-5 grade.
In intervalul 21-24 octombrie va ploua temporar, iar cantitatile de apa pot fi insemnate. Probabilitatea de ploaie va creste dupa 28 octombrie, cand sunt posibile ploi slabe.
Crisana
Intervalul va debuta cu o vreme calda, insa incepand cu data de 22 octombrie vremea se va raci. Pana in 25 octombrie, maximele diurne vor fi, in general, sub 10 grade, iar minimele vor tinde spre zero grade. Ulterior, in a doua saptamana de prognoza, temperatura va creste apropiindu-se de normalul termic al perioadei. Mediile valorilor maxime vor fi de 12-13 grade, iar a celor minime de 3...4 grade.
Va ploua pe arii extinse in intervalul 21-23 octombrie, cand se pot inregistra cantitati insemnate. In restul intervalului mai sunt posibile ploi slabe cantitativ, cu o probabilitate mai ridicata in 28 octombrie si la inceputul lunii noiembrie.
Transilvania
Luni si marti vremea se va mentine calda, astfel incat media temperaturilor maxime va fi de 18-19 grade, iar a celor minime se va situa in jur de 8 grade. Ulterior, va urma un proces de racire semnificativa ce va aduce regimul termic sub cel normal, respectiv maxime care, in data de 24 octombrie, vor avea o medie de 5 grade, si minime de -3 grade, in 25 si 26 octombrie. Dupa 26 octombrie, vremea se va incalzi treptat, incat valorile maxime medii vor fi de 11-12 grade, iar minimele de de la unu la doua grade Celsius.
In perioada 21-24 octombrie, ploile slabe si moderate cantitativ se vor semnala pe arii extinse. Probabilitatea de ploaie va fi mai redusa, cu exceptia zilei de 28 octombrie si inceputul lunii noiembrie cand, local, sunt posibile ploi slabe.
Maramures
Primele doua zile ale saptamanii in curs, vor avea un regim termic peste cel normal, respectiv o medie a maximelor de 17-18 grade si minime in jur de 9 grade. Ulterior, se va produce o racire accentuata, media valorilor diurne urmand sa coboare spre 5-6 grade, iar cele minime vor fi negative, de la -2 la -1 grad, in 25 si 26 octombrie. In a doua saptamana de prognoza este estimata o crestere usoara a temperaturii, maxime in jurul a 11 grade si minime de 2-3 grade.
Temporar, va ploua in intervalul 20-23 octombrie, cand se pot cumula cantitati de apa insemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata si dupa data de 27 octombrie, in restul intervalului de referinta urmand sa fie redusa.
Moldova
Dupa primele trei zile cu temperaturi medii mai ridicate decat normele climatologice ale perioadei, de 18-21 de grade, ziua, si 6-9 grade, noaptea, valorile termice vor marca o scadere accentuata, atingand, in medie, maxime de 4-6 grade si minime de la aproximativ -2 la zero grade, in perioada 24 - 26 octombrie. In a doua saptamana de prognoza se va incalzi usor, insa media maximelor nu va depasi 10-11 grade, iar a minimelor pana la 3 grade, caracterizand o vreme usor mai rece decat normalul pentru sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie.
Aria ploilor se va extinde in intervalul 21-24 octombrie, cand si cantitatile de apa vor fi izolat insemnate. In 24 octombrie, precipitatiile pot fi mixte in nordul regiunii. Ploi slabe cantitativ sunt posibile si in 28, 29 octombrie, precum si la inceputul lunii noiembrie.
Dobrogea
Intre 20 si 22 octombrie, media temperaturilor va creste usor, spre maxime de 22 de grade si minime de 12 grade, abaterile pozitive fata de medie fiind de aproximativ 6 grade. In a doua parte a primei saptamani vremea se va raci accentuat, devenind rece pentru aceasta perioada. In cele mai reci zile ale acestui interval, media valorilor diurne va fi de 7-8 grade, iar a celor nocturne intre zero si doua grade Celsius. Cresterea de temperatura estimata dupa data de 27 octombrie, va insemna o medie de 12-13 grade a valorilor maxime si minime in jur de 5 grade.
Ploi pe arii extinse, posibil insemnate cantitativ se vor semnala in intervalul 23-25 octombrie. Ulterior, probabilitatea de ploaie va scadea, mai putin in data de 28 octombrie, cand va fi mai ridicata.
Muntenia
Vremea va fi calda pentru aceasta perioada pana pe 22 octombrie, cand media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade, iar a celor minime se va situa intre 7 si 9 grade. Aceasta perioada calda va fi urmata in a doua parte a saptamanii de o racire accentuata, ce va aduce media temperaturilor sub normalul perioadei, maxime de numai 9-11 grade si minime in jur de zero grade. Din 27 octombrie, valorile termice vor marca o crestere usoara, spre maxime de 12-13 grade si minime de aproximativ 3-4 grade.
Va ploua pe arii mai extinse si insemnat cantitativ in zilele de 23 si 24 octombrie. Ploi sunt posibile si in a doua parte a intervalului, probabilitatea fiind mai ridicata in 28 octombrie si la inceputul lunii noiembrie.
Oltenia
Se anunta o vreme calda in primele doua zile ale acestei saptamani, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 20-22 de grade si minime in jur de 9 grade. Dupa aceea, vremea se va raci accentuat, astfel incat valorile termice diurne vor fi, in medie, de 9 grade, pe 24 octombrie, iar media minimelor va fi intre zero sti doua grade, in 25 si 26 octombrie.
Temperaturile maxime cresc la inceputul saptamanii viitoare pana in jurul valorii de 13 grade, insa spre finalul intervalului acestea vor scadea cu aproximativ 3 grade. Minimele termice din a doua saptamana de prognoza nu vor avea variatii semnificative si vor fi de 3-4 grade.
In intervalul 22-24 octombrie va ploua temporar. Ploi slabe cantitativ sunt posibile la nivel local si in 28 octombrie, in timp ce in restul intervalului probabilitatea va fi, in general, redusa.
La munte
Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in primele doua zile ale intervalului, cand mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul a 12-14 grade, iar mediile minimelor vor fi de 4-6 grade. Vremea se va raci accentuat in a doua parte a saptamanii, iar temperaturile diurne vor scadea un grad Celsius, in timp ce minimele vor fi negative, respectiv intre -5 si -4 grade. Temperatura va marca o crestere usoara incepand cu 26 octombrie, spre valori maxime de 4-6 grade si minime de -2...-1 grad.
Precipitatii pe arii extinse vor cadea in intervalul 21-24 octombrie, la inceput sub forma de ploaie, apoi se vor transforma si in lapovita si ninsoare. Probabilitatea de precipitatii creste, din nou, dupa data de 28 octombrie, cand local vor fi ploi, iar in zona inalta si ninsori.
Estimarea temperaturilor este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, mentioneaza ANM.
Agentia de stiri HotNews Cum a spus NU Parlamentul Romaniei unei mosteniri de 1 miliard de euro Fundatia Gojdu, abandonata de politicieni si Biserica : Cu zece ani in urma, Romania era la un pas de a recupera mostenirea lasata de filantropul Emanuil Gojdu, estimata la un miliard de euro. Politicieni si ierarhi ai Bisericii s-au unit insa pentru a face acest lucru imposibil.
Tweet In 2004, dupa zece intalniri bilaterale, se ajunsese la un proiect de tratat prin care sa se faca o noua Fundatie pentru tineret Emanoil Gojdu, romano-ungara, cu sediul la Budapesta in care cele doua state sa contribuie financiar pentru crearea unui institut strategic, al unui institut cultural, al unei biblioteci si al unor spatii pentru studenti. Mircea Geoana era pe atunci ministru de externe si spune ca discutiile au fost „cumplite”.
In 2005, executivul s-as schimba si guvernul Tariceanu a dat o ordonanta de urgenta pentru ratificarea acestui trata. In Parlament insa, aceasta ordonanta este respinsa, ministrul Ungureanu suferind o infrangere usturatoare pentru cariera sa politica. Isi aminteste ca parlamentarii PRM erau cei mai vocali, acuzandu-l ca „a vandut tara”. Dar nu erau singurii. In Parlament, recuperarea averii Gojdu, a doua ca marime dupa tezaurul de la Moscova, a fost prezentata ca o abandonare de catre guvernul Tariceanu a averii si a Fundatiei Gojdu.
„Am ratat o oportunitate la care s-a muncit din greu de catre MAE timp de vreo 8-9 ani si care s-a spulberat printr-o decizie a Senatului si printr-o decizie a Camerei Deputatilor pe un filon nationalist stupid pe care nu l-am inteles nici in momentul respectiv, nu il inteleg nici acum”, spune fostul Ministru de Externe Cristian Diaconescu.
Printre cei mai vocali oponenti ai tratatului s-au numarat parlamentarii PSD, partidul condus la acea data de Mircea Geoana, cel care finalizase negocierile pentru acest tratat. Culmea, Budapesta l-a ratificat, iar in bugetul din 2005 prevazusera bani si pentru fundatia Gojdu,
Biserica s-a implicat si ea, inalti ierarhi opunandu-se proiectului. Era un context cu totul special in care Bartolomeu Anania, cel care si-a negociat plin de orgoliu un scaun de mitropolit in nou-infiintata Mitropolie a Clujului, a determinat si atitudinea celorlalte fete bisericesti in a respinge tratatul.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Emoţii înainte de nuntă
Varza murata
Horoscopul zilei
Rovana Plumb si-a inmatriculat o masina in Bulgaria
fentand taxa de poluare introdusa chiar in timpul mandatului sau
Atacuri de campanie: PSD, despre eurodeputatul german Elmar Brok, care il sustine pe Klaus Iohannis
Un antiroman/ S-a raportat la romani ca la niste animale
Inca o lovitura pentru Ungaria. Ar putea fi exlusa din Comunitatea Democratiilor
Iliescu, fostul sef al SPP, i-ar fi dat ilegal informatii lui Viorel Hrebenciuc despre mandatele de ascultare
Plus: Mitica Iliescu avea o cartita in DNA
Dan Sova, urmarit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta
Hrebenciuc i-ar fi promis ca, daca promoveaza legea amnistiei, il va numi presedinte al PSD-ului
Flutur nu vrea să fie ca ei
Ioan Rotundu
Sova: Amnistie şi graţiere obligatoriu!
Hrebenciuc: Clar că te impui la partid. Hrăneşte-i orgoliul lui Oprişan
Anchetă la Maternitatea Botoșani după moartea unui nou-născut
Săvinenii mai au de așteptat până vor avea apă curată la robinet
Botoşani: Cum s-a împăunat Portariuc cu meritele lui Flutur şi Diaconu
Victor Ponta: Nu ne spune DNA-ul pe cine sa punem preşedinte la un partid
trebuie să rămânem în limitele Constituţiei
Care Corrado Cattani?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog