Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21081
De la 07 Ianuarie 2003
106093066

Programul de Guvernare al cabinetului Grindeanu:

  • Investitii masive in infrastructura si fabrici noi / Modificarea legilor privind securitatea nationala / Modernizarea sistemului judiciar pentru a preveni
  • 4 January 2017, 23:00
Programul de Guvernare de 171 de pagini al cabinetului Grindeanu "pleaca de la premisa construirii unei societati echilibrate, bazata pe principii incluzive", potrivit documentului in care se pune accent pe investitii masive, inclusiv prin Fondul Suveran, dar si pe salarii.
Extrase din "viziunea" Programului de Guvernare:
-In plan intern, obiectivul consta in fundamentarea unei cresteri economice inteligente, sustenabile si incluzive, de natura a furniza premisele consolidarii unui stat puternic, proactiv si a unei societati echilibrate, cu o clasa de mijloc extinsa. Nevoia de a iesi din capcana modelului economic bazat pe avantajul unei forte de munca ieftine si trecerea la forta de munca calificata reprezinta principala provocare a urmatorilor ani.
-Consideram ca Romania trebuie sa investeasca masiv in infrastructura si in fabrici noi. Nu mai putem doar sa vindem ce produc altii. Ne trebuie capacitati de productie noi si aici, pe langa investitiile private, credem ca si statul poate juca un rol prin Fondul Suveran de Investitii si Dezvoltare si schema de start-up propuse, prin investitii in industria de aparare, energie, tehnologia informatiei,industriealimentarasialtele.
-Este nevoie ca salarizarea in sectorul public sa raspunda nevoilor stringente ale angajatilor, dar si sa stimuleze si sa premieze performanta. De asemenea, este important ca, prin masuri active, sectorul privat sa fie sprijinit, in sensul generarii de oportunitati pentru cresterea salariilor. Romania nu mai poate ramane o tara in care resursa umana sa fie prost platita.
-Viziunea principala a programului Guvernului in domeniul sanatatii este construita in jurul cetateanului si nu a sistemului medical, scopul final fiind acela ca serviciile de sanatate sa fie cat mai aproape de cetatean. In acest sens, Guvernul sustine construirea a 8 spitale regionale, dotate cu echipamente de ultima generatie si a unui spital republican, in Bucuresti.
-Sprijinirea sectorului IMM reprezinta o prioritate a programului economic. Contributor de importanta strategica la cresterea economica si crearea de locuri de munca, sectorul intreprinderilor mici si mijlocii trebuie sa beneficieze din partea statului de politici publice ce vizeaza o reglementare inteligenta, consultare sistematica cu organizatiile reprezentative, un sistem fiscal atractiv, cresterea accesului la finantare, simplificarea procedurilor si debirocratizare.
-Politicile agricole si de dezvoltare rurala vor trebui sa asigure stimulente pentru ca sectorul agricol sa devina un motor de crestere economica si o sursa de locuri de munca pentru populatia din mediul rural, odata cu garantarea veniturilor agricultorilor pentru a evita migratia spre urban.
-Sustenabilitatea cresterii economice nu poate fi mentinuta fara a implementa o diseminare echitabila a beneficiilor cresterii economice. Si aici trebuie sa ne rupem de modelul actual - mult la putini si putin la multi. Trebuie sa prevenim polarizarea societatii - astazi 15% din populatie castiga 85% din venituri si 85% din populatie 15% din venituri. Vrem sa crestem si sa consolidam clasa de mijloc.
-In domeniul politicii de securitate nationala, Guvernul considera necesara actualizarea/modificarea/completarea cadrului legislativ existent si initierea unor noi legi pentru a avea instrumentele legislative in concordanta cu evolutia riscurilor din sfera securitatii nationale.
-Continuarea sprijinului pentru R. Moldova va ramane un obiectiv esential al statului roman si va trebui dublat de sporirea prezentei in vecinatate, inclusiv prin investitii.
-Incepand cu 2017, vizam modernizarea legislatiei privind sistemului judiciar, astfel incat acesta sa fie asemanator cu cele din statele membre ale UE, impiedicand astfel aparitia exceselor sau abuzurilor din partea acestei puteri ale statului.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Regina Suediei afirma ca palatul regal este bantuit de "fantome prietenoase"
Justitia in programul de guvernare:
PSD anunta schimbari masive in legislatia penala, infiintarea unui Cartier pentru Justitie si isi propune ridicarea MCV in mandatul actualei Comisii/ Nici un cuvant despre lupta anticoruptie
Promisiunile noului ministru al Antreprenoriatului:
Firmele nu vor mai fi sanctionate de ANAF fara preventie. 2 miliarde de lei, ajutoare de la stat pentru IMM
Basescu: Inregistrarile prezentate de Ghita sunt reale,
dar sunt editate, ceea ce creeaza confuzii
Sevil Shhaideh anunta un proiect de lege care sa scape primarii de raspunderea penala:
Trebuie clarificata raspunderea administrativa la nivelul competentelor. Exista un proiect de lege la Ministerul Dezvoltarii
Horoscopul zilei de 5.01.2017
Bancul zilei: Logica pompierului
Mafia si ramasitele Statului. Cum arata planul distrugerii justitiei
Noul guvern a depus juramantul la Cotroceni
Klaus Iohannis: Sper ca intr-o zi sa imi explicati cum veti face sa va incadrati intr-un deficit de 3%, sa cresteti salariile, sa scadeti impozitul si multe alte lucruri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă