Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Joi: 22 Noiembrie 2007

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Religie
Publicitate
Pamflet
Remember
Mediu
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6590 lei
1 USD = 4.1340 lei


Număr accesări
Astăzi:
18492
De la 07 Ianuarie 2003
64557664

Prohabul de la pantalonii lui Liviu contra fermoarului de la fusta Rodicăi

  • Cârcotaşul
  • 21 November 2007, 23:00
Astăzi se vor desfăşura alegerile Colegiului Medicilor – Filiala Botoşani. Bătălia cea mare se va da pentru funcţia de preşedinte al Colegiului, o funcţie comparată cu vaca din rasa Holstein, adică bună de muls. Vorba ceea: dacă nu curge picură, şi tot nu ieşti în pagubă.
Era de aşteptat ca pentru funcţia de preşedinte să concureze medici cu renume în profesie, a căror nume este rostit cu respect şi speranţă de către pacienţi. Păţiţi la alegerile din anii anteriori, când şefii Colegiului Medical au fost votaţi şi revotaţi, până au ieşit cei doriţi de puterea politică locală, anul acesta, adevăraţii profesionişti din domeniul sănătăţii au preferat să nu se mai amestece în tărâţa din treuca politicului, ţinând la prestigiul şi etica profesiei lor.
Aşa se face că astăzi, pentru funcţia de preşedinte al Colegiului se vor bate liberalul dărăbănean deputat medic de familie Liviu Câmpanu şi cu democrata dorohoiancă, medic de familie şi preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări din Sănătate Rodica Huţuleac.
Fiecare din cei doi se consideră cel mai nimerit pentru un astfel de post. Câmpanu, pe lângă experienţa acumulată ca medic de familie, se consideră şi niţel chirurg. N-a operat el din funcţiile deţinute la instituţiile sanitare tot ce-a crâcnit în faţa sa? I-a operat, şi încă bine de tot. Are şi ceva cunoştinţe cardiologice. Singurul doctor cardiolog omenos şi bun profesionist, Rodica Bontaş, îmbolnăvindu-se de aritmie liberală, a fost tratată chiar de Câmpanu. I-a întocmit dosar de pensionare pe motiv că, Bontaş fiind un medic sărac, că a fost proastă şi n-a acceptat să primească de la pacient, scoasă acum la pensie, va beneficia de o pensie majorată. Câtă umanitate colegială la Câmpanu! Mai că-ţi vine să plângi de emoţie! Câmpanu are şi aptitudini de oftalmolog. Nu el l-a ochit pe Oprişanu, de l-a pus şef la Autoritatea de Sănătate Publică? El, pentru că are o acuitate politică de l-a speriat şi pe oftalmologul Mimor, ce-a lăsat baltă şefia Spitalului judeţean, numai să nu mai fie în raza vizuală a lui Câmpanu şi Oprişanu.
Cu astfel de calităţi medicale, cu legitimaţia de deputat liberal în portmoneu, cu tupeul celui conştient că se află la putere, că are, prin Oprişanu, pâinea şi cuţitul funcţiilor din sănătatea botoşăneană, Câmpanu nici nu concepe ca cele câteva sute de medici adunate astăzi în Botoşani, să nu-l voteze.
Contracandidatul său, democrata Rodica Huţuleac, ţine tare de fermoarul fustei de preşedinte la Casa Judeţeană de Asigurări din Sănătate Botoşani. Acest fermoar se poate deschide sau închide financiar în faţa oricărui medic de familie care o va vota sau nu la preşedinţia Colegiului. O fi având Liviu la pantalonii de medic prohab de deputat liberal, dar nici Rodica nu vrea să se facă de râs cu fermoarul de la fusta sa democrată. Dacă n-ar fi intrat pe fir prohabul de la pantalonii marinăreşti ai lui Băsescu, în vremurile când călca prin Dorohoi pentru a aduna voturi să-i sufle lui Petrică preşedinţia partidului, poate că acum Liviu şi Rodica s-ar fi aşezat la masa tratativelor, ar fi dat o şampanie peste cap, ar fi râs, s-ar fi giugiulit, cum stă bine unor aliaţi politici şi ar fi împărţit funcţia după un algoritm numai de ei ştiut.
Dar, precum în Tristan şi Isolda, între cei doi stă sabia lui Băsescu, în locul dragostei de aliaţi stă ura, iar în locul cupei de şampanie, pe masa tratativelor dintre cei doi stă pocalul cu venin.
Astăzi, unul din cei doi va bea din cupa cu venin. Va bea Liviu şi va rămâne Rodica?! Urmând firul păcatului originar, când Eva l-a convins pe Adam să muşte din fructul oprit, poate şi Rodica va avea argumentul său forte să-l facă pe Liviu să înşface pocalul cu venin şi să-l bea până la fund. După care să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru c-a rămas cu postul de medic de familie la Darabani şi n-a ajuns mai rău.
Dar poate fi şi invers. Adică Liviu, văzând nuanţa blondă a părului lui Huţuleac, să profite de culoare, făcând-o pe Rodica să bea veninul din pocal, confirmând a mia şi a mia oară cât de deştepte sunt blondele. După care şi Rodica se va întoarce în cabinetul său medical din Dorohoi, unde va putea privi pe îndelete şi nostalgic la fotografia lui Băse, şi gândind că n-ar fi rău dacă măcar Mihai Darie ar reveni în PD.
Să sperăm că mâine vom şti cine a golit pocalul cu venin.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (15)]


  
Ţărăniştii consideră activitatea CJAS ca fiind criminală
Consilierii judeţeni privesc cu prudenţă reabilitările din Spitalul Judeţean
Lupu atenţionează asupra pericolului reprezentat de uninominal
Falsa credinţă şi miza politică
Ioan Rotundu
Macaleţi l-acuză pe preşedintele Băsescu de încălcarea constituţiei
Social democratul Marcu aduce critici Guvernului
Cinci minute la serviciu, zece-n crâşmă la refugiu
Business Magazin stă la masa negocierilor alături de Gică Popescu
Botoşanii sunt implicaţi într-un nou Program de Vecinătate România - Moldova
Întâlnire între premier şi Prea Fericitul Părinte Daniel
Vizita de lucru a secretarului de stat Mihai Gheorghiu în Italia
ATLE – România. Sondaj Naţional noiembrie 2 - 2007
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Horoscop
Poliţistul şi nodul în papură
Candidat PNL la europarlamentare
Vor să ducă tradiţia şi portul în PE
Program TELE'M Botoşani, joi, 22 noiembrie
Pro Democraţia îşi trimite observatorii la europarlamentare
Oamenii lui Chiru au scos Primăria Botoşani pe locul I
Săptămâna mobilităţii globale
O nouă simulare fără elevi
Greva din învăţământ a încetat în lipsă de grevişti
Au fost încântaţi de expoziţia figurilor de ceară
Ieri, în şedinţa CJ, Felicia Mihai a generat noi patimi politice
ea şi-a adus ca apărător un fost asistat social
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!