Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22567
De la 07 Ianuarie 2003
122908216

Proiect aproape de final

  • 11 March 2008, 23:00
Proiectul „Copiii singuri acasă – O problemă care ne priveşte pe toţi!” este aproape de final. Demarat în 15 martie 2007, el se va încheia peste două zile. Desfăşurat în opt judeţe ale Moldovei, la Botoşani proiectul a fost coordonat de Asociaţia „Tempustin”. În cadrul unei conferinţe de presă organizată ieri, preşedintele asociaţiei, Loredana Botezatu, a prezentat rezultatele proiectului. Aplicantul principal al proiectului este Asociaţia Alternative Sociale din Iaşi în parteneriat cu Coaliţia Regională de Acţiune Împotriva Efectelor Negative ale Migraţiei, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.
Asociaţia botoşăneană care a participat la demararea proiectului este formată din elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. „Noi am semnat parteneriatul cu Alternative Sociale pentru acest proiect la 1 noiembrie 2007, iar finanţatorul este Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe”, a precizat preşedintele Asociaţiei Tempustin Botoşani, Loredana Botezatu.
Proiectul a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare a populaţiei din regiunea Moldova cu privire la riscurile pe care le suportă copiii lăsaţi singuri acasă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate, cu privire la mecanismele existente pentru aceşti copii prin intermediul unei campanii, precum şi creşterea capacităţii instituţiilor guvernamentale de a oferi protecţie şi îngrijire pentru aceşti copii. Crearea unei metodologii de asistenţă psihologică, socială juridică a copiilor singuri acasă, optimizarea legislaţiei în domeniul protecţiei copiilor sau încurajarea unei atitudini pro-active din partea populaţiei regiunii cu privire la problemele copiilor singuri acasă în vederea raportării cazurilor de copii în dificultate către instituţiile abilitate sunt doar câteva din obiectivele realizate în cadrul proiectului.
În timpul campaniei informative, asociaţia botoşăneană a distribuit câte 400 de fluturaşi, pliante şi afişe. Acestea au fost distribuite prin intermediul caravanelor de informare la primării, spitale, farmacii, cabinete medicale, spaţii comerciale, autogări, sedii ale băncilor şi ale altor instituţii. „Pentru distribuirea materialelor în afara municipiului Botoşani, am primit sprijin din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, prin domnul comisar şef Cristian Silveanu, care a preluat 120 de afişe şi o mie de pliante, pentru posturile de poliţie şi şcolile unde nu am putut repartiza materialele prin intermediul elevilor”, a declarat Loredana Botezatu.
Aproximativ o mie de elevi de la câteva şcoli botoşănene au putut viziona filmul „Singur acasă”. După cum susţine una din membrele asociaţiei Tempustin, eleva Alina Puşcaşu mulţi dintre copiii care au vizionat filmul şi au părinţii plecaţi în străinătate s-au regăsit în cele prezentate. „Noi am prezentat filmul Singur acasă la şcolile în care am învăţat. Am discutat cu elevii şi am încercat să le oferim un sprijin. Mulţi dintre ei chiar s-au regăsit în cele prezentate”, a precizat Alina Puşcaşu.
De la nivelul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani au fost implicaţi în derularea acestui proiect 35 de elevi. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Egner - un reformat politic afon la activitatea Filarmonicii
Îşi rotunjeşte veniturile cu săpăturile de salvare
instituţia a câştigat anul trecut 10.000 lei de la Mall veniturile nu stau în taxa de vizitare, un bilet costând doar 1 leu
Cuţul şchiop
Ioan Rotundu
Pentru că i-a pus la plată, reclamagii şi-au rărit rândurile
La toamnă vom avea drumuri judeţene modernizate
O nouă provocare pentru iubitorii de film
Comentariul comentariilor (LXXII)
(Ioan Rotundu)
E.ON Gaz ne ameţeşte de cap, dar ne ia banii
Un păcălit îşi ia concediu din cauza lui Jugaru
Adriana şi Silviu, un cuplu cu cântec
Termica somată de Apa Grup
Primăria Mihai Eminescu va fi acţionată în judecată
Pedepse colective pentru părinţi, de tip comunist, aplicate de şcoli
Condiţii de acordare a alocaţiei elevilor cu vârsta peste 18 ani
Primăriţa care se crede vedetă, vrea cenzură şi încalcă legea la greu
Schimb de bărbaţi
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 12 martie
Carnet auto în condiţii avantajoase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog