Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6272
De la 07 Ianuarie 2003
123658258

Protest la sediul B1 TV faţă de afirmaţiile lui Radu Banciu la adresa românilor basarabeni.

  • 17 January 2014, 23:00
Scandalul iscat de declaraţiile injurioase ale realizatorului TV Radu Banciu la adresa cetăţenilor Republicii Moldova continuă să stârnească reacţii din partea opiniei publice. Peste 150 de tineri s-au adunat, în această seară, în faţa sediului B1 TV de pe Calea Victoriei pentru a protesta faţă de declaraţiile lui Radu Banciu.
Printre manifestanţi s-au aflat şi studenţi sau elevi din Republica Moldova, basarabeni care s-au stabilit în România, precum şi bucureşteni care au venit să-şi exprime solidaritatea cu aceştia. Protestatarii au fost păziţi atenţi de jandarmi, care i-au înghesuit atât pe ei cât şi pe jurnalişti pe trotuarele extrem de înguste din faţa postului de televiziune, de teamă ca aceştia să nu cumva să perturbe circulaţia.
Protestatarii au purtat în piept ecusoane cu cuvinte sau expresii precum „O mizerie de om", „borfaş", „Incompetentă", „Terchea-berchea", „Cerşetor", folosite de Radu Banciu în emisiunea din 26 decembrie. De asemenea tinerii au purtat steaguri şi pancarte, pe care scria „Români, deci borfaşi?", „Marseille merde" (echipa de fotbal al cărei fan este Radu Banciu). „Acţiunea 2012" aminteşte că Radu Banciu nu reprezintă societatea din România, ci un caz izolat, încadrat în cele 12 procente ale persoanelor care nu susţin unirea celor două state româneşti.
Proverbul „Câinii latră, caravana trece" ne motivează să neglijăm astfel de poziţii secundare, menite să dezbine, şi să privim spre ceea ce îi uneşte pe români, fie că sunt în Ardeal, în Oltenia, în Republica Moldova sau Muntenia: limba, istoria, obiceiurile şi tradiţiile. De asemenea, declaraţiile tot mai pronunţate în favoarea unităţii naţionale ale unor oficiali de rang înalt de la Bucureşti arată aprecierea la justa valoare a tuturor românilor, fie că se află în dreapta Prutului, fie în stânga lui.
Platforma unionistă salută decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului de a-l amenda pe Radu Banciu pentru denigrările televizate şi îşi exprimă speranţa că astfel de situaţii nu se vor mai repeta.
Nou abuz al Jandarmeriei din România
Spre finalul protestului, un jurnalist din Republica Moldova, Sergiu Brega de la site-ul Curaj.TV, a fost legitimat de jandarmi pentru că în timp ce a filmat manifestaţia se afla la câţiva centimetri de bordură, iar oamenii în uniformă au considerat că a încălcat legea. Aceştia i-au adresat remarci prin care luau în derâdere faptul că provenea din Republica Moldova şi că din acest motiv nu ar cunoaşte legea din România. "Vă aducem la cunoştinţă legea română. Legea dumneavoastră e făcută pe genunchi dealtfel, dar legea română nu e în niciun caz aşa", i-a replicat un jandarm în momentul în care întreba motivul pentru care este legitimat.
Jandarmii s-au dat la o parte în momentul în care au văzut camera de luat vederi de la Naşul TV însă întreaga scenă a fost transmisă în direct de post.
Este de precizat faptul că Jandarmeria română are un comportament care aminteşte de cel al fostei Securităţi.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cu nevasta la vânătoare
Horoscopul zilei
DNA: Şef din Poliţia Buzău, cercetat după ce a ajutat un condamnat să iasă din arest pentru petreceri sau să meargă la frizer
Sesiunea specială a Bacalaureatului 2014 se va desfăşura în luna mai
O tânără a fost atacată de o haită de câini in faţa Universităţii de Vest
Meleşcanu se consideră disponibil pentru a candida la preşedinţia României
Să nu va fie teamă ca privatizam sistemul sanitar românesc
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2014
Cetăţenia UE nu ar trebui să fie de vânzare la niciun preţ, spune PE
PSD se laudă că a cooptat 845 de membri PDL din SUA
PDL susţine c nu are filiale americane
Aproape 45% dintre români cred că regimul comunist a însemnat "un lucru bun pentru România"
Nicuşor Constantinescu nu poate părăsi ţara
Botoşani: Cum îşi bate joc ROMTELECOM de proprii abonaţi
Anul 2014 - an jubiliar pentru Clubul copiilor Dorohoi şi Asociaţia “Mugurelul”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog