Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9530
De la 07 Ianuarie 2003
122895179

Puţini medici de familie au ales calea protestului

  • 16 February 2009, 23:00
În perioada 18-20 februarie, mulţi asiguraţi de sănătate din judeţ vor avea surpriza să contate că uşile cabinetelor medicilor lor de familie sunt închise şi că trebuie să apeleze la camerele de gardă ale spitalelor pentru problemele de sănătate. O parte dintre medicii de familie nu vor da înapoi în acţiunea de protest pe care au plănuit-o pentru a le arăta guvernanţilor care este starea de nemulţumire în rândul acestei categorii profesionale după decizia de diminuare a bugetului cabinetelor de medicină de familie cu 40%.
Până ieri, 15 medici de familie anunţaseră la instituţia de asigurări de sănătate că intră în concediu de odihnă în perioada 18-20 februarie. Deşi contractul încheiat de medicii de familie cu casa de asigurări prevede clar ca medicii să plece în concediu numai după ce îşi găsesc un înlocuitor, un alt medic care să le ţină locul la cabinet pe perioada concediului, cei care şi-au depus cererile de concediu nu au comunicat şi care colegi vor acorda în locul lor consultaţii pacienţilor pe care îi au pe liste.
"Potrivit contractului, nu pot pleca în concediu fără să lase un alt medic în loc. Protestul nu scuză încălcarea contractului. Eu le înţeleg nemulţumirea, dar asiguraţii de pe listele medicilor nu au nici o vină şi pe noi în primul rând ne interesează asiguraţii de sănătate, respectarea drepturilor lor", spune Carmen Nicolau, directorul CAS Botoşani.
Pe de altă parte medicii de familie spun că acest protest este şi în interesul asiguraţilor de sănătate. "Sigur că şi asiguraţii de pe lista mea vor avea de suferit dacă mi se reduce bugetul cabinetului. Dacă nu voi mai avea cu ce plăti asistenta, dacă nu voi mai face faţă cheltuielilor cu cabinetul, cu întreţinerea lui, atunci voi închide cabinetul. Şi ca mine vor face şi alţi medici de familie. Locuri de muncă pentru noi se găsesc şi în alte părţi, în afara ţării. Nimeni dintre noi nu îşi doreşte asta, dar dacă nu vom mai putea să facem faţă cheltuielilor cu cabinetul asta se va întâmpla. Şi asta trebuie să ştie şi oamenii înscrişi pe lista mea sau a altui medic de familie", a declarat unul dintre medicii de familie botoşăneni.
Medicii de familie care vor intra în concediu de odihnă în cele trei zile sunt convinşi că asiguraţii de pe listele lor le vor înţelege gestul. Pentru asta ei vor afişa pe uşile cabinetelor anunţuri din care oamenii să afle că măsura guvernanţilor ar putea să ducă la falimentarea cabinetelor, la închiderea lor. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


La Flămânzi, liberalii sunt o opoziţie puternică primarului Pitorac
Valiza sau sicriul!
Şguna îi enervează pe extremişti
Noua ordine mondială este mai aproape decât credeam?
Negocieri la acordul româno-ucrainean privind micul trafic de frontieră
Comunicat de presă E.ON
Comentariul comentariilor XXXIII
(Ioan Rotundu)
Horoscop
L-a bătut Dumnezeu!
Iubirea lui Ţâbuleac
Un strigăt al disperării: vinde şi n-are cui!
Cheeky Gabriela şi iubitul său, în jacuzzi la…
Regionalizarea, primul pas spre federalizarea României
bătălii în PDS pentru acapararea puterii în viitoarele regiuniConţac, piedica primarului ieşean Nechita spre vârful puterii
Posturile de controlor ale lui Ţâbuleac au fost scoase la concurs
Elevi extrem de slab pregătiţi
Computer tomograf la spitalul din Dorohoi
Poliţiştii botoşăneni se întrec în amenzi, aducând venituri la buget
Ţâbuleac le aminteşte parlamentarilor că nu-şi uite promisiunile făcute
Florin Ţurcanu se dezice de ajutorul colegilor de partid
Liberalii se cred manipulaţi
PSD a luat măsuri radicale împotriva lui Conţac
Ţâbuleac este revoltat de bugetul care se anunţă
Românul şi subtilităţile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog