Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23163
De la 07 Ianuarie 2003
122883230
Radu Stroe:

Nu se vor descentraliza Poliţia Rutieră şi structurile de ordine publică

  • 21 October 2013, 23:00
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat luni ca nici Politia Rutiera si nici Politia de ordine publica nu vor fi desprinse din MAI si trecute in subordinea autoritatilor locale, transmite Mediafax.
"Folosesc acest prilej pentru a linisti toate structurile MAI. Nu se vor descentraliza de aici nici Politia de ordine publica, nici Politia Rutiera si cu atat mai putin alte structuri care la un moment dar erau vehiculate prin presa", a spus Radu Stroe in videoconferinta organizata la Ministerul Afacerilor Interne pe tema pregatirilor de iarna.
Ministrul a tinut sa precizeze ca "a fost o decizie politica inteleapta". Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, dupa sedinta USL, ca proiectul legii descentralizarii va fi adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, in noiembrie, inainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, daca va exista sustinerea majoritatii.
Victor Ponta a declarat ca Politia si structurile de ordine publica nu vor face obiectul descentralizarii, urmand a fi tratate separat de actul normativ pe care Guvernul isi va angaja raspunderea, si ca ambulantele vor avea dispecerate comune cu SMURD.
"S-a ajuns la ideea in care lucrurile care tin de ordinea publica si Politia vor fi tratate separat de Legea descentralizarii. Vrem o analiza exacta, sa crestem puterile si atributiile Politiei locale, sa facem o mai buna coordonare intre cei care reprezinta Politia nationala si Politia locala. Ea nu va fi inclusa in aceasta reforma", a spus Ponta.
Premierul a spus ca structurile care acum inca depind de Guvern si vor fi descentralizate tin de domeniul sanatatii, agriculturii, mediului, muncii, tineret si sport, transporturi, cultura si turism.
Ponta a spus ca se doreste ca prin aceasta descentralizare de institutii si competente sa se ajunga la situatia in care administratia publica va costa mai putin, va consuma mai putine resurse, dar va avea o eficienta mai mare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Rezolvarea crizei economice
Gastronomie: Conopidă cu dovlecei în oţet
Iarna vine după 20 noiembrie. Temperaturi peste norme până la 1 noiembrie
Ministrul Stroe i-ameninţă pe protestatari cu folosirea forţei
Zece tone de furaje distruse din joacă
Locuinţă salvată de pompieri
Zeci de tone de furaje distruse într-un incendiu provocat
Focuri de armă la malul Prutului pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări
Colcăie de agenţi la consulatul nostru din Chişinău?
tineri basarabeni opriţi să vină la Bucureşti!
România a avut deficit bugetar de 3% în anul 2012
Baroul Bucuresti: Adrian Năstase poate rămâne avocat
Botoşani: Bolşevicii casnici asmuţiţi asupra societăţii Semnal
Au avocaţii un set de valori morale?
Ioan Rotundu
Povestea drumului de la Călăraşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog