Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13659
De la 07 Ianuarie 2003
122873726

Raluca Pruna anunta ca DIICOT va functiona dupa modelul DNA:

  • Nu stiu daca este o veste buna pentru toata lumea
  • 14 April 2016, 23:00
Modificarile aduse legii de functionare a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism vor viza organizarea acestei structuri dupa modelul Directiei Nationale Anticoruptie, inclusiv infiintarea unei politii judiciare a DIICOT, a declarat joi ministrul Justitiei, Raluca Pruna, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, informeaza Digi 24.
"Modificarile sunt in sensul de a face din DIICOT, care e tot o structura specializata, in oglinda, ceea ce este si DNA-ul - le dam o politie judiciara, nu stiu daca este o veste buna pentru toata lumea, dar ei trebuie sa poata functiona exact asa cum functioneaza si DNA-ul. Am umblat un pic la competente pe anumite materii... nu vreau sa devansez, proiectul este pe site, este in consultare, ceea ce inseamna ca nu este definitivat", a afirmat Raluca Pruna.
Ministrul Justitiei declara, la inceputul lunii martie, la sedinta de bilant a activitatii DIICOT pe anul 2015, ca spera "ca in doua luni legea de modificare a structurii DIICOT sa fie pe masa Guvernului".
Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a subliniat si el, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2015, ca prioritatea anului in curs este modificarea legislatiei care sta la baza functionarii institutiei.
"Este adevarat ca se lucreaza la un proiect de lege care sa faca din DIICOT ceea ce DIICOT trebuie sa fie, si anume o structura specializata in parchet, organizata in mod similar cu DNA care este a doua structura specializata din cadrul Ministerului Public. Suntem destul de inaintati cu aceasta lege, sper ca in doua luni cel mai tarziu, sa putem pune pe masa Guvernului aceasta lege", spunea Raluca Pruna la bilantul DIICOT.
Potrivit modificarilor din proiectul de lege, DIICOT ar urma sa beneficieze de aceleasi resurse ca DNA. "Legea aduce nou o mai buna dotare daca pot sa spun asa a DIICOT cu ceea ce trebuie sa aiba o asemena structura de parchet: politia judiciara. Se mentioneaza in proiectul de lege ca trebuie sa avem un corp de politie judiciara care sa fie la dispozitia procurorului, similar cu corpul de politie judiciara care se afla la dispozitia procurorilor din DNA. Si acest lucru este pentru mine o prioritate. Va asigur de intreaga mea determinare si sustinere pentru ca intr-un termen cat mai scurt, transferul unui corp de politie judiciara in cadrul DIICOT sa devina efectiv", a explicat Raluca Pruna la sedinta de bilant a DIICOT.V
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Demnitatea măgarului
Reţeta zilei: Lapte deu bou
Horoscopul zilei de 14.05.2016
Botoşani: Un nou abuz de putere a comisarului şef Mihai Bunduc
Ministrul muncii si-a dat demisia
Prima reactie a lui Dacian Ciolos in scandalul de la Opera Nationala
Performanta trebuie apreciata indiferent de unde vine. Discursul xenofob nu-si are locul intr-o Romanie care se doreste deschisa spre lume
Pocedura de restituire a taxei de mediu
Black Cube, firma angajata sa o spioneze pe sefa DNA, a vorbit pentru Stirile ProTV
Dezvaluirile lor, respinse de autoritati
Rasul nu ingrasa decat daca esti fraier
Seful Comisiei de munca din Camera Deputatilor: Claudia-Ana Costea nu a fost lasata sa-si faca treaba
Vladimir Putin: Informatiile din Panama Papers sunt reale, dar nu acuza pe nimeni / In spatele lor se afla SUA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog