Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25555
De la 07 Ianuarie 2003
122885622

Rapacitatea consilierului Creţu pare să nu aibă limită

  • 4 October 2007, 23:00
A fost suficient ca “detonatorul” profesorului Bâldea să atragă atenţia asupra afacerilor mai mult sau mai puţin încâlcite derulate la nivelul Primăriei Flămânzi de primarul Dumitru Micuţaru şi de consilierul său personal Eugen Creţu, ca o adevărată avalanşă de sesizări să se declanşeze. Alte şi alte persoane reclamă aproape zilnic modul în care, consideră ele, au fost minţite, înşelate, tratate, de clica instalată printr-o veritabilă lovitură de “stat la şpriţ”, la conducerea primei unităţi administrative a oraşului.
Modul în care, acoperindu-se cu acte dubioase, primarul Micuţaru şi consilierul Creţu gestionează terenurile şi imobilele primăriei, a iscat şi oprobriul consilierilor locali, inclusiv a celor din PSD, care l-au susţinut pe Micuţaru în tentativa sa de a deveni primul edil al celei de-a treia localităţi, ca mărime că de altceva nici nu poate fi vorba, a judeţului. Mulţi dintre consilieri se pare că au solicitat, neoficial deocamdată, îndepărtarea sfătuitorului de taină Creţu care, revenit acasă după mai bine de 15 ani petrecuţi în Italia, îl consiliază pe mult îndatoratul său prieten Micuţaru, obţinând de la acesta aproape tot ceea ce îşi doreşte, fără a se sinchisi de reacţiile şi scandalurile stârnite în jurul său.
Un ultim exemplu în acest sens este reprezentat de procesul dintre Eugen Creţu şi fosta sa soţie, Elvira, în prezent Davidescu, căreia, cu sprijinul nemijlocit al reprezentanţilor Primăriei Flămânzi, consilierul doreşte să îi ia pur şi simplu jumătatea de casă cuvenită legal, cea pe care cei doi au construit-o împreună, în anul 1984, pe un teren de 1.000 de metri pătraţi dat de primărie în localitatea Nicolae Bălcescu.
În anul 1993 soţii Creţu au divorţat, el stabilindu-se între timp în Italia, de unde a revenit abia în primăvara acestui an, pentru a-şi deschide o afacere, având domeniul de activitate pompele funebre. O perioadă Elvira Davidescu a locuit în casa cu pricina, apoi s-a mutat în zona centrală a oraşului, devenind între timp administratoarea actualei firme de televiziune prin cablu C & E. În anul 2002 Eugen Creţu a solicitat partajul bunurilor mobile şi imobile, dar procesul s-a închis prin neprezentarea acestuia. Anul trecut Elvira Davidescu a cerut de la Primăria Flămânzi eliberarea titlului de proprietate pentru terenul aferent locuinţei, dar acesta nu a fost acordat, sub diferite pretexte, până anul acesta, când a fost eliberat, dar nu pe numele ei ci pe cel al lui ...Eugen Creţu!!!
Într-adevăr, conform Încheierii nr. 28319, întocmite de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani, prin dosarul 28319 / 20.08.2007, în capitolul B, partea a-II-a, la înscrierile privitoare la proprietate, Eugen Creţu este înregistrat cu “1/1 parte teren, bun propriu” iar Eugen Creţu şi Elvira Davidescu sunt înregistraţi ca “foşti soţi” cu “1/1 parte construcţii, bun comun”. “În concluzie, prin acest act extrem de îndoielnic şi de lipsit de logică, mi se recunoaşte că am dreptul la jumătate din locuinţă dar la nici un centimetru de teren, deci eu trebuie probabil să zbor ca să pot ajunge acolo”, susţine Elvira Davidescu.
La sediul Primăriei Flămânzi nici o persoană nu pare dispusă să discute acest subiect. Inginera Silvia Lisan, deşi aflată în sediul instituţiei, este de negăsit, la fel ca şi primarul Micuţaru care, interpelat în cursul după amiezii, nici nu catadicseşte să răspundă la salut, extrem de supărat pe “presa locală”. Solicitată să-şi spună părerea oficial, secretara Nina Viciriuc încearcă să dreagă cât de cât busuiocul, explicându-ne că cererea de acordare a titlului de proprietate a fost întocmită pe numele capului familiei, luându-se în calcul cererea întocmită de Eugen Creţu încă din anul 1991, când cei doi erau încă împreună.
“După cei doi au divorţat, nu i s-a acordat Elvirei Davidescu titlul de proprietate solicitat deoarece terenul în cauză, pe care a fost construită locuinţa, se afla în proprietatea Consiliului Local şi trebuia solicitat, conform prevederilor legale, un schimb cu un alt teren de la Legea 18. Noi am întocmit titlul pe baza evidenţei din 1991. Elvira Davidescu trebuia să facă dinainte demersurile legale pentru a obţine, printr-o hotărâre a Consiliului Local, schimbul a 1.000 metri pătraţi de teren în intravilan cu o suprafaţă echivalentă de la Legea 18. Creţu a insistat, s-a zbătut, a făcut scandal, era să se ia cu Lisan de gât, şi a obţinut titlul de proprietate”, ne-a explicat secretara Nina Viciriuc, indicând indirect şi demersurile care trebuie făcute pentru obţinerea unui act, oficial şi valabil, de la primărie. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Diferenţa între bărbaţii însuraţi şi celibatari
Horoscop
Anunţ licitaţie publică
Vinde un teren preţios într-o zonă şi mai preţioasă
Anunţ important
Liberalul bogat nu-l crede pe funcţionarul sărac
îi aplică o amendă demolatoare, nu mobilizatoare
Sediu de primărie inaugurat cu… stropi de agheasmă şi politicieni
Prefectul Sorescu a mai plusat cu patru miliarde, pentru şcoli
Un viitor aşezământ cultural modern, cu parcare
Ciuştea se zburleşte la planurile lui Câmpanu şi Oprişanu
Primarul Flutur salută reabilitarea Centrului Istoric
Botoşăneni pot completa cererile pentru ajutoarele la încălzire
Al doilea tir cu ajutoare ia drumul Tecuciului
Prefectul Sorescu vrea ca flămânzeni să rămână orăşeni
Ţărăniştii îi dau o bilă albă senatorului Ţâbuleac
Ţărănistul Furtună îi cere minuni managerului Muntianu
Treburi necurate în acţiunile electorale ale liberalilor
Prefectul caută soluţii pentru clauza pierdută, programul Samtid
Supravegherea video din intersecţii a fost amânată
Chestionare aplicate vizitatorilor figurilor de ceară
Politica Termicii cu cesiunea datoriilor dă rezuatate
Lucrări de la BAC şi capacitate recorectate
Unele secţii din spital vor fi reorganizate
Simion a bătut recordul la datorii către asociaţia de proprietari
AJOFM vânează ţiganii să-i obişnuiască la muncă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog