Joi: 18 August 2011

Religie
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

Raport de activitate ANAF Botoşani pentru semestrul 1 2011 (I)

• evoluţia principalilor indicatori de performanta ai Activităţii de Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului - D. G.F.P.J. Botoşani
Principalele acţiuni întreprinse pentru sprijinirea mediului de afaceri si îmbunătăţirea activităţii de administrare a veniturilor statului
- perfecţionarea instrumentelor de conducere prin monitorizarea si analizarea lunara a indicatorilor de performanta si dezvoltarea unui sistem de responsabilizare a structurilor implicate in realizarea ţintelor planifícate de ANAF;
- - implementarea declaraţiei unice privind obligaţiile de plata a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate;
- imbunatatirea procedurilor de actualizare si modificare din oficiu a datelor din vectorul fiscal;
- identificarea si concentrarea eforturilor de colectare pe arieratele mari si recente;
- înregistrarea din oficiu in scopuri de TVA a persoanelor impozabile; înfiinţarea Registrului operatori intracomunitari;
- implementarea sistemului de depunere on-line a declaraţiilor fiscale pentru contribuabilii mijlocii si extinderea acestei modalităţi de depunere si pentru celelalte categorii de contribuabili;
- aplicarea metodologiei de stabilire din oficiu a impozitelor si taxelor;
- aplicarea metodologiei de atragere a răspunderii solidare in conformitate cu prevederile Codului de Procedura Fiscala; difuzarea informaţiilor privind legislaţia fiscala, formularistica fiscala, programele de asistenta prin intermediul site-ului propriu

1 .Realizarea programului de incasari
In semestrul I al anului 2011, efortul D.G.F.P.Botosani de colectare a veniturilor bugetare s-a concretizat in incasarea unei sume de 327,08 mii. lei, iar ca pondere in programul bugetar transmis de M.F.P., incasarile au fost de 109,98%.
Nivelul sumelor incasate in anul 2011 prezintă o creştere fata de aceeaşi perioada a anului precedent de 103,8% in contextul in care sumele declarate in perioada 1 ianuarie -30 iunie 2011 au reprezentat 97,6% din obligaţiile de plata ale perioadei precedente.

2. Recuperarea arieratelor
Pentru anul 2011, D.G.F.P. Botoşani a avut fixat prin programul transmis de M.F.P. un nivel al arieratelor recuperabile din categoria celor aflate in sold la finele anului precedent in suma de de 62,02 mii. lei, acest indicator fiind realizat la data de 30.06.2011 in procent de 131,32 %.
In perioada 30.06.2010-30.06.2011 o atenţie deosebita a fost acordata monitorizării si reducerii semnificative a volumului arieratelor recuperabile. Astfel in aceasta perioada arieratele recuperabile s-au diminuat de la 91,38 mii lei la 30.06.2010, la 75,47mil lei la finele sem 12011.
Reducerea volumului arieratelor recuperabile a avut un rol determinant in stabilirea capacităţii de colectare in concordanta cu posibilităţile reale de incasare ale instituţiei si stabilirea unui program de incasari corespunzător nivelului de dezvoltare economica al judeţului. <[> 3. Activitatea de executare silita
In semestrul I a.c, ponderea incasarilor din executare silita, in totalul veniturilor incasate a fost de 10,65%, iar pentru perioada analizata este semnificativa creşterea numărului acţiunilor de executare silita prin popriri conturi si popriri la terţi, acţiuni care au generat un plus de eficienta pentru acest sector de activitate.Actiunile prompte de executare silita au condus la creşterea nivelului incasarilor si menţinerea unui mediu de afaceri sănătos in care concurenta sa se desfăşoare corect.
Prin dinamizarea acţiunilor de colectare a sumelor datorate de contribuabilii rau platnici s-a urmărit pe langa realizarea veniturilor bugetului general consolidat si disciplinarea fiscala a acestora, care sa conducă in final la realizarea obiecivului strategic de creştere a conformării voluntare la plata si implicit de reducere a costului colectării.

4. Conformare voluntara la depunerea declaraţiilor fiscale si plata obligaţiilor la bugetul general consolida
t Gradul de conformare voluntara la depunerea declaraţiilor fiscale la data de 30.06.2011 a fost de 90,5%, superior ţintei fixate de ANAF ( 90%), iar in evoluţie acest indicator a cunoscut o creştere importanta de 81,52% la data de 30.06.2010, la 90,5% pentru sem I 2011.
In ceea ce priveşte gradul de conformare voluntara la plata obligaţiilor fiscale, acesta a fost de 80,86% ceea ce reprezintă 95,13% din nivelul planificat, inregistrandu-se creşteri constante in perioada analizata de la 78,26% la data de 30.06.2010 la 80,86% pentru sem I al anului curent. îmbunătăţirea conformării voluntare a contribuabililor a fost determinata pe de o parte de imbunatirea si modernizarea procedurilor privind serviciile de asistenta, de crestrea increderii contribuabililor in calitatea răspunsurilor pe de alta parte de aplicarea cu consecventa a masurilor de executare silita si sancţionare a contribuabililor care nu si-au indeplinit obligaţiile iâ termenul legal.
(Va urma)

Bancul zilei: Nou slogan turistic
Caricatura zilei
„Zilele Orașului Flămânzi”s-au terminat... comentariile continuă
Întreruperi furnizare apă
Modern Calor a premiat și câștigătorii lunii august
lista câştigătorilor
Femeie muşcată de câine la Cătămărăşti Deal
Bărbat bătut transportat la spital de paramedici
Acoperiş aprins de un coş de fum neprotejat
Alţi 50 de elevi instruiţi la şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Republica Moldova: o victorie mare la început şi 20 de ani de continuă risipă
În momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile
Investiţiile Rusiei in obligaţiuni americane s-au redus în ultimele 12 luni
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Venezuela îşi transferă rezervele valutare în bănci din Rusia, China şi Brazilia
Evreii consideră că decizia Academiei Române privind termenul "jidan" nu este suficientă
Ritli Ladislau la functia de ministru al Sanatatii
Despre viitoarea politică redacţională
USL-iştii s-au plictisit de schimbat viceprimari
Viceprimarul Cătălin Alexa îşi cere scuze de la botoşăneni
Sărbătoare la Vovidenia
S-au stopat concursurile pentru director de şcoală
Nici jumătate din şcoli n-au autorizaţii de funcţionare
Bani greu de restituit
Mii de odrasle chiulangii şi-au lăsat părinţii fără bani
Grupul Școlar „Nicolae Bălcescu” a câştigat finanţarea unui proiect
Paul Onişa implicat într-un nou scandal

Contact: [email protected]

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!