Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
987
De la 07 Ianuarie 2003
123124558
pnl
Răspuns la comentariu

Domnule “Azeem spunea”

  • 10 March 2008, 23:00
Va multumesc pentru comentariu, însă n-aş vrea să reiasă din comentariile dvs. numai otravă şi o atitudine de « gică contra » si vă rog să asumaţi « Azeem spune », nu « Azeem spunea », la modul trecut…. Ar fi bine sa discutăm argumentat si fără patimă, chiar la timpul prezent.
Nu vreau sa intru in amănunte, legate de obiectivele politicii de coeziune ale UE, care le ştim cu totii, poate dvs. mai mult decât mine, atâta vreau să retineţi, că ştiu care sunt obiectivele generale si cele specifice ale acestei politici, care de fiecare dată se enunţă in cadrul cererilor de finantare, bineinteles functie de domeniile de interventie vizate in cadrul acestei politici. Vom trai si vom vedea că, din cele afirmate de mine, se vor adeveri unele, dă Doamne să nu fie aşa, unele neconcordanţe, unele « mici imperfectiuni » , unele mici scăpări, în ceea ce priveşte precizarea elementelor de susţinere a cererilor în Ghiduri, sigur vor aparea, cu rezultate pe măsură.
Legat de faptul ca sunteti tânăr si vă este greu până sa iesiti şi din casă, atât de scârbit sunteţi de tot ce vedeţi în jur în Botoşani, îmi pare rău că vă limitaţi numai la a face comentarii acide, poate că ar fi bine să intraţi în politică, să vă implicaţi în viaţa cetăţii, să ieşiţi în faţă, să vă prezentaţi ideile, să convingeţi şi alţi tineri valoroşi că este bine să-şi aducă aportul la ceea ce se întâmplă bun în Botoşani, să îmbunătăţim starea de spirit a părinţilor, bunicilor noştri şi să întărim nădejdea oamenilor că se pot întâmpla şi lucruri bune în viaţa lor, dar nu stând pe margine şi criticând, ci chiar fiind serioşi , fiecare în direcţia lui şi ce e mai important, să fim de bună credinţă.
Faceţi afirmaţii grave, poate aţi preluat cu nevinovatie din folclorul local, întreţinut de prietenii mei politici, legat de cumpărarea consilierilor, greşiţi dle « Azeem spunea », nu am cumparat pe nimeni. In presa vremii, de altfel, s-a reflectat, vădit tendentios cateodata, zbuciumul si zvonistica care au fost armele de propaganda ale celor care mă vedeau legat, omorât, plecat sau decapitat din funcţia ce o deţineam. Eu zic că Dumnezeu nu ajută chiar tuturor, chiar dacă ne dorim de multe ori acest lucru, cu ardoare.
Despre administrarea fondurilor, vă rog să nu vorbiti in necunostinta de cauza, stiu foarte bine cum se cheltuie banii publici si Consiliul judetean, prin cei 33 consilieri ai săi, este forul care hotărăşte, presedintele Consiliului duce la in deplinire ceea ce hotaraste Consiliul, in Consiliu sunt domnii consilieri de la diverse partide politice, care la rândul lor sustin politica partidului din care fac parte. Asta e democratia, asa se intampla, veti face multe observatii, faceti-le, aveti dreptul, este o lege ce se respecta, dar mai bine, inscrieti-va in politica unui partid care considerati dvs ca v-ar putea reprezenta interesele şi idealurile si luptati pentru ceilalti tineri, pentru început. Cu argumente, cu seriozitate, cu muncă, cu competenţă şi mai mult decât atât, cu responsabilitatea a ceea ce urmeaza sa se intample in viitor, ca o consecinta a celor facute azi. Nu este greu, este normal sa fie aşa.
Eu, toata viata, m-am implicat cand am vazut ca alţii se urcă in capul meu, dând numai din gura şi folosind argumente , demonstrând că varianta mea este cea mai buna si mai logică, am reuşit. Când a fost să las de la mine, am lăsat, insă tot asa, pe baza de argumente.
N-am sa moştenesc judetul, va fi o vreme cand ştafeta trebuie predată si ar fi de dorit să o preia cei tineri si foarte competenti, care au dorinta sacrificiului pentru ceilalti(atunci demonstrezi că iubesti si pe celelalt), insă să nu fie predată lupilor tineri, fără scrupule, care atunci când ajung in vârful piramidei, îi taie vârful ca sa aşeze mai confortabil.
Am glumit atunci cand s-a auzit la un moment dat ca « i-am dorit moartea domnului Tibuleac M », cum poti sa doresti acest lucru, unui om ? Nici nu-l iubesc, dar nici nu-l urăsc, încât să-i doresc moartea, îl las in grija Domnului, că ştie el, totul despre un om, ce merită, cum să-i răsplătească pentru tot binele facut. Ce credeti că pe mine , Dumnezeu, m-a iertat vreodata ? am plătit cu vârf şi îndesat pentru toate greşelile, dar m-a şi ajutat atunci când am meritat.
Astept, « domnule Azeem spunea » să vă ştiu implicat la lumina zilei in afaceri publice curate (poate chiar sunteţi), ca să aveti toata stima botosanenilor, care au nevoie de oameni capabili si tineri virtuosi, care gândesc si acţioneaza pentru binele lor, « dintr-o mare si permanentă iubire pentru Botosani, nu dintr-o clipă de iubire.»
Bună ziua,
Constantin Conţac

PS. Ma intrebati cine scrie pe blog, nu scrie Agatha Christie, nu scrie nici Ion Creanga, pur si simplu, eu personal, imi expun ideile proprii.

N.R. Acest text a fost preluat de pe blogul domnului Conţac, în cadrul obligaţiilor contractuale de publicitate.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liberalii au recurs la fals, dar au ajuns de râsul curcilor
Pavel rupe „gâturi” prin instituţie
Cu popoul la popor
(Cârcotaşul)
Ostafie a fost prădat
Fariseii de consilieri au respins înfiinţarea unui „osuar” european
Zelosul controlor Oprişanu l-a călcat pe nervi pe Câmpanu
Comentariul comentariilor (LXXI)
(Ioan Rotundu)
Premiaţi pentru că au participat la „Adolescenţii renunţă la fumat”
Arderea miriştilor – o nouă birocraţie de rang european
APM solicită Prefecturii ca luna aprilie să fie declarată Luna curăţeniei
Scandal pe seama controalelor la medicii stomatologi
Alexandru şi Beleca au plecat la Bucureşti să dea explicaţii
S-a ridicat carantina din spitale
Vizita la penitenciar a avut un efect şi i-a pus pe gânduri
Horoscop
Deconspirarea amantei
Program TELE’M Botoşani, marţi, 11 martie
Oportunităţi de a lucra în străinătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog