Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5191
De la 07 Ianuarie 2003
123138931
pnl

Războiul împotriva românilor din Italia continuă

  • * "România, bestia neagră a Europei. Să-i expediem pe toţi românii acasă!"
  • 6 September 2013, 23:00
"Unul dintre numeroasele episoade. Un bastard român a ucis un băieţel în Calabria. România este bestia neagră a Europei pentru Italia. Să închidem uşile şi să-i expediem acasă pe toţi". Fraza a fost postată pe Facebook de Graziano Paolo Accogli, consilier comunal al Pdl, care face parte din majoritatea din consiliul localităţii Andrano (provincia Lecce).
Român fără carnet, a călcat cu jeep-ul un copil de 12 ani. Salvini, Lega Nord: Muncă silnică pe viaţă!
Accogli este şi consilier la Uniunii Primăriilor Andrano-Diso-Spongano. Fraza consilierului a declanşat polemici şi prima care a răspuns a fost Klodiana Cuka, preşedintă a Integra Onlus, care a declarat că găseşte limbajul "dezgustător, xenofob şi nelalocul lui pentru cei care, ca şi noi, trăiesc într-o zonă de periferie şi pe un meleag de primire".
Accogli a replicat: "Să numeşti xenofob un gând format din cuvinte de mânie pentru un eveniment criminal mi se pare exagerat".
Luigi Russo, şef de grup al "Si cambia" în consiliul comunal din Andrano şi preşedinte al Centrului Servicii Voluntariat Salento: "Aceste cuvinte sunt rasiste, generează în mod conştient rasism, ură. Infractorii există - continuă Russo - printre români şi printre italieni, infractorii trebuie băgaţi la închisoare. Trebuie reeducaţi".
Din nou replica consilierului Pdl care chiar nu vrea să se scuze: "Nu înţeleg cum de s-au mirat atât de opinia mea, de o opinie răspândită în toată Italia. Conceptul meu se referea la evenimentul criminal şi la mulţii delincvenţi (spun statisticile) care deseori provin din România şi care ocupă zilnic primele pagini de cronică în mass-media.”
”Cetăţenii români prezenţi pe teritoriul italian intră în familiile noastre, în societatea noastră şi mulţi dintre ei comit omoruri, violuri, jafuri tulburând viaţa familiilor noastre. Ar trebui în schimb să fim uniţi pentru ca aceşti subiecţi să fie izolaţi, persecutaţi, pedepsiţi de lege şi scoşi în afara graniţelor italiene". Şi încheie cu aceste cuvinte: "Ca andranez, salentin şi italian sunt împotriva tuturor formelor de violenţă în special atunci când acestea provin de la persoane pe care noi le găzduim deschizându-le uşile şi inimile noastre".
Replica consilierului regional pentru Cetăţenie socială Gugliemo Minervini: "Burta intoleranţei este mereu gravidă şi se alimentează cu stupiditate". "Astfel am creat etichetele imigranţilor, extracomunitarilor, romilor - a adăugat consilierul.
Uitând că în spatele acestor etichete sunt poveşti, persoane, lumi, vieţi, pentru că inteligenţa înseamnă să ştii să distingi responsabilităţile fiecăruia dar şi enormele potenţialităţi. Rectificarea lui Accogli a înrăutăţit situaţia.” ”Statisticile spun, de exemplu, că bărbaţii italieni sunt principalii responsabili ai violenţelor domestice şi nimeni nu visează să spună că toţi bărbaţii sunt criminali. Pentru a surprinde realitatea este necesar un gând. Care este incompatibil cu stupiditatea şi banalitatea. Eu sunt destul de iritat când un administrator public este atât de profund convins de aceste opinii. De restul să se ocupe conştiinţa sa".
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: ;ariaj regretat tardiv
Scrisoare deschisă către Brigitte Bardot, din partea unei cititoare
Ar trebui să vă întrebaţi de ce trebuie să moară copiii noştri pentru câinii dumneavoastră
Au cerut demisia Guvernului şi a Parlamentului
Modificare importantă în noul an şcolar
Botoşani/Video: Copil de 4 ani salvat de haita de câini de un canal
Ioan Rotundu
Cătălin Flutur demască prostiile administraţiei Portariuc
Proiect la Răchiţi
Sancţionează lipsa de reacţie a autorităţilor în problema câinilor
Flutur goleşte de conţinut raportul primarului Portariuc
Câştigătorii taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Televizorul piroman
Modern Calor: Comunicat umplere instalații
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog