Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9191
De la 07 Ianuarie 2003
122869258
Reacţia Flotei a V-a americană:

Nu vom tolera perturbarea traficului în strâmtoarea Ormuz

  • 28 December 2011, 23:00
Flota a V-a americana a avertizat miercuri ca nu va permite nicio perturbare a traficului in stramtoarea Ormuz, dupa ce Iranul amenintase in cursul diminetii ca ar putea inchide tranzitul petrolului prin aceasta cale maritima strategica, relateaza Reuters.
"Circulatia libera a bunurilor si serviciilor prin stramtoarea Ormuz este vitala pentru prosperitatea regionala si globala", a afirmat un purtator de cuvant al flotei, care isi are baza in Bahrain.
"Orice ameninta sa perturbe libertatea navigatiei intr-o stramtoare internationala se situeaza evident in afara comunitatii natiunilor; nicio perturbare nu va fi tolerata", a subliniat acesta.
Prim-vicepresedintele iranian, Mohammad Reza Rahimi, afirmase in cursul diminetii ca stramtoarea Ormuz, pe unde trece 40% din traficul maritim petrolier mondial, va fi inchisa pentru tranzitul aurului negru in cazul in care se vor impune sanctiuni impotriva exporturilor petroliere iraniene, potrivit agentiei de presa Irna, preluata de AFP.
"Daca vor fi adoptate sanctiuni impotriva petrolului iranian, nicio picatura de petrol nu va tranzita stramtoarea Ormuz", a spus acesta.
"Nu avem niciun chef de ostilitati sau de violente (... dar) dusmanii vor renunta la comploturile lor doar in ziua in care ii vom pune la punct", a adaugat acesta. Statele Unite mentin in Golf o puternica prezenta navala, Flota a V-a, bazata in Bahrain.
Fortele navale iraniene sunt formate in principal din unitati usoare inarmate cu rachete si opereaza in Golf sub comanda Gardienilor Revolutiei.
Flota oceanica, mai putin importanta, este controlata de Marina si este formata in principal din aproximativ 12 fregate si distrugatoare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Declaraţie de dragoste
Reţeta zilei: Tocmagi cu orez prăjit
Un botoşănean a fost tâlhărit în plină stradă
Sătenii din Frumuşica vor să meargă la minister pentru a-şi apăra drepturile
Botoşani: Tonino ne aduce brânzeturile fără E-uri
Botoşani: Vor fi verificate la sânge prestaţiile sociale acordate
Adus de SMURD la Urgenţe gata drogat
Medicul Liliana Teodoriu vrea daune morale
Restanţele la bănci au ajuns la 21,9 mld lei
în creştere cu 34% în ultimele 12 luni
MAE ucrainean salută "resetarea" relaţiilor bilaterale cu România în 2011
Preoţii armeni şi grecii ortodocşi s-au luat la bătaie în Biserica Naşterii Domnului din Betleem
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog