Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25108
De la 07 Ianuarie 2003
122910757

Recorectarea lucrărilor de la bac a dat la iveală multă generozitate

  • 10 August 2009, 23:00
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei s-au ţinut de cuvânt când au declarat că vor verifica corectitudinea cu care s-au corectat lucrările la bacalaureat, astfel încât judeţul Botoşani a fost în eşalonul fruntaş la nivel naţional în ce priveşte promovabilitatea. A fost însă doar o verificare demonstrativă. Aproximativ 100 de lucrări au fost recorectate, prin sondaj, de către reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, recorectarea făcându-se la Bucureşti.
Au fost alese lucrări din cele notate cu note maxime. Numai la lucrările de la limba română selectate pentru recorectare, o treime au avut note stabilite iniţial cu mai mult de 1,5 puncte faţă de notele considerate corecte de cei din minister. La câteva teze, inspectorii din Ministerul Educaţiei au considerat că notele au fost „umflate“ de comisiile de corectare din Botoşani cu mai mult de 2,5 puncte, ajungându-se până la 3,5 puncte.
Şi la matematică au existat diferenţe de notare, profesorii corectori botoşăneni fiind consideraţi prea generoşi la notare de către inspectorii Ministerului Educaţiei. La matematică, din cele 53 de teze recorectate la minister, toate cu note de peste 9.00, toate au fost supraevaluate. Asta au considerat cei din minister. Numai că la matematică diferenţele de la notarea din Botoşani şi recorectarea de la Bucureşti au fost mai mici. La 52 de lucrări, diferenţa de notare a fost mai mică de 1,5 puncte, inspectorii din minister au considerat că nota ar trebui micşorată cu mai mult de 2,5 puncte, dar nu mai mult de 3,5 puncte.
Că recorectarea a fost una demonstrativă, care să atragă atenţia cadrelor didactice botoşănene că pun cu prea multă uşurinţă note mari, o demonstrează şi faptul că notele nu au mai fost modificate. Recorectarea s-a făcut cu mare întârziere iar notele finale de la bacalaureat fuseseră deja stabilite pe plan local. Cadrele didactice vor scăpa în acest an de sancţionare, chiar dacă au pus uneori note mai mari cu două sau trei puncte faţă de cele meritate de candidaţii la diploma de bacalaureat.
Asta pentru că în acest an sancţiunile pentru cadre didactice ar fi putut fi aplicate doar în cazul unei diferenţe mai mari de patru puncte între nota iniţială şi cea de la recorectare. Inspectorul şcolar general, Ada Macovei, a precizat c㠄la Botoşani nu se pune problema sancţionării cadrelor didactice, nu au fost diferenţe care să impună astfel de sancţiuni“. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pagini Mobile, lansează primul catalog al firmelor pe telefonul mobil
Comunicat FSLI
Dana Rogoz şi-a schimbat look-ul
Doar două şcoli din Flămânzi, din patru, îşi vor păstra personalitatea juridică
20 de kilometri de drum ecumenic Rădeni-Balş
Oraşul Flămânzi va avea propria scenă pentru mitinguri şi spectacole
Utilajele grele din Frumuşica, cumpărate printr-o ingenioas㠄portiţ㔠legislativă
Test de funcţionare a coaliţiei PDL - PSD
Nedumerirea pruncului
Horoscop
Vă invită la un masaj tailandez
Artiştii populari sunt mai interesaţi ca niciodată să păstreze vechile meşteşuguri
Locuinţa primarului Flutur spartă de hoţi
cartierul rezidenţial Alfa Land nu mai prezintă siguranţă
Copiii botoşăneni s-au jucat de-a pompierii!
Georgieni opriţi din drumul ilegal spre Uniunea Europeană
Adevărata Românie (II)
scandal pe seama Cimitirului vesel
Tot mai multe fântâni au apă cu nitriţi şi produc intoxicaţii
Instruire pentru prevenirea malpraxisului
Asistenţii medicali nu acceptă salarii dijmuite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog