Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18193
De la 07 Ianuarie 2003
122878260

Regionalizarea va umfla schema de personal a consiliilor judeţene

  • 7 June 2013, 23:00
Numarul angajatilor din actualele consilii judetene nu va scadea odata cu regionalizarea, ci, dimpotriva, intrucat aceste unitati administrativ-teritoriale vor avea competente mult sporite, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea vineri, intr-o conferinta de presa, la Timisoara.
Declaratiile lui Dragnea intaresc informatiile liderilor locali ce au spus ca din 1 ianuarie 2014 institutiile deconcentrate cu rol de executie ar putea trece de la ministere in subordinea consiliilor judetene, iar numarul angajatilor din CJ-uri ar putea creste cu cateva mii. In plus, Dragnea a dat detalii despre o foarte posibila viitoare capitala de regiune: "Timisoara intruneste cele mai multe criterii pentru a fi resedinta" in cazul regiunii din vest.
"Consiliile judetene vor avea mai multe competente si mai multe atributii prin descentralizare, doar daca vreun consiliu judetean ar dori sa-si reduca organigrama, dar nu se pune problema ca procesul de regionalizare sa duca la o reducere de personal din aceste instituti", a spus ministrul Dragnea, potrivit Agerpres.
Vicepremierul a subliniat ca vom putea vorbi despre o Romanie regionalizata la finele lui 2013, iar o Romanie descentralizata, la finele lui 2014, pana la jumatatea lui 2015, iar cetatenii vor putea resimti beneficiile regionalizarii din a doua jumatate a anului viitor pentru ca modul in care vor fi alocati banii va da posibilitatea mult mai multor localitati rurale si urbane sa se califice la proiecte prin care vor putea primi bani.
"Sunt tot mai multi cetateni care au inteles ca trebuie facuta regionalizarea si am trecut la nivelul urmator de discutii, care privesc forma sau competentele regiunii si am depasit temerile ca se rupe statul roman. Acest lucru este foarte bun", a adaugat Dragnea.
Declaratiile lui Dragnea de la Timisoara confirma informatiile relatate de alti lideri locali cum ca institutiile deconcentrate cu rol de executie (ambulanta, directiile judetene de sanatate, cultura, protectie a mediului, agricola, de pasapoarte si evidenta a populatiei, cadastru, rutiera etc) ar putea trece din subordinea ministerelor de linie in subordinea consiliilor judetene incepand cu ianuarie 2014.
Vicepresedintele CJ Alba spunea, la finele lunii mai, ca prin preluarea acestor institutii Consiliul Judetean va avea 3-4.000 de noi angajati.
Informatia de atunci venea pe fondul grijilor exprimate de alti reprezentanti ai autoritatilor locale care se plang ca prin regionalizare si mutarea serviciilor deconcentrate de la municipiile resedinta la capitala de regiune vor disparea mii de locuri de munca, iar mii de bugetari vor ramane someri.
Pe langa informatiile legate de sporirea numarului de angajati in CJ-uri, Liviu Dragnea a mai dat detalii, vineri, despre ce oras ar putea fi capitala pentru regiunea din Vest, noteaza Agerpres.
Dragnea a spus ca analiza criteriilor functionale care vor sta la baza stabilirii resedintelor de regiuni continua, iar analizele de pana acum arata ca Timisoara intruneste cele mai multe criterii pentru a fi resedinta.
Intr-un sondaj prezentat de catre Dragnea la finele lunii mai Timisoara ar fi intrunit circa 69,5% dintre opiniile exprimate de populatia din interiorul regiunii de dezvoltare vest.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Destăinuirea soţiei
Eva Simon (Ungaria): Masochismul unguresc
Guvernul Ponta ne pregăteşte ceva pe seama certificatelor verzi
se pare că factura la curentul electric va fi mai mare
Fost deputat PSD condamnat la trei ani închisoare
Titus Corlatean se va duce la Moscova
Chiuariu vrea ca parlamentarii să cheme la ordin Justiţia
De la ce se mai ceartă PSD şi PNL pe teme constituşionale
Salut propunerea, dar am şi îndoieli
Ioan Rotundu
Botoşani: Lansarea „Cărţii de aur” i-a speriat pe cei de la Cultură
Ioan Rotundu
Alune americane
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog