Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20347
De la 07 Ianuarie 2003
122905996

Regizorul israelian de origine română Simcha Jacobovici

  • 13 April 2011, 23:00
susţine că a descoperit două dintre cuiele folosite la crucificarea lui Iisus Un film documentar realizat de un regizor israelian de origine romana sustine ca prezinta doua dintre cuiele folosite la crucificarea lui Iisus Hristos, transmite Telegraph. Potrivit lui Simcha Jacobovici, cuiele au fost gasite intr-un mormant vechi de 2.000 de ani. Numerosi experti au pus insa la indoiala cazul prezentat de Jacobovici, despre care afirma ca nu este decat o "actiune publicitara".
Pelicula, intitulata "The Nails of the Cross", a fost realizata dupa trei ani de cercetari, in timpul carora Jacobovici isi prezinta teoriile - "unele dintre ele bazate pe date empirice, altele prespunand multa imaginatie si credinta in lucruri ce nu pot fi dovedite".
Jacobovici, cunoscut pentru un film anterior in care pretindea ca a descoperit mormantul lui Iisus, sustine ca descoperirea sa este "istorica", fiind diferita de cele din trecut, care pretindeau ca au legaturi cu crucificarea lui Iisus, datorita contextului istoric si arheologic. "Ceea ce aducem in fata lumii este cel mai bun argument arheologic facut vreodata ca doua dintre cuiele folosite la crucificarea lui Iisus au fost gasite", a declarat el. "Sunt 100% convins ca acestea sunt cuiele? Nu stiu", a adaugat el.
Filmul incepe prin vizitarea unui vechi mormant din Ierusalim, descoperit in 1990, despre care s-a sustinut la acea vreme ca este locul in care este ingropat marele preot evreu Caiafa, care a fost judecatorul in procesul lui Iisus.
Doua cuie de fier au fost descoperite in mormant, ele disparand misterios dupa scurta vreme. Jacobovici afirma ca a dat de urma lor in laboratorul unui antropolog din Tel Aviv, care este expert in studierea oaselor vechi.
Jacobovici afirma ca cele doua cuie au fost folosite la crucificarea lui Iisus: "Daca urmaresti intreaga poveste din punct de vedere istoric, textual, arheologic, toate par sa indice ca cele doua cuie au fost folosite la o crucificare. Si din moment ce Caiafa este asociat doar cu crucificarea lui Iisus, aduni doi si cu doi si ajungi la concluzia ca acestea sunt cuiele".
Numerosi experti si savanti au afirmat insa ca situatia prezentata de regizor este "exagerata", iar altii au spus ca filmul nu este decat "o actiune publicitara". De altfel, nu este pentru prima data cand vestigii stravechi, inclusiv cuie ce ar fi fost utilizate la crucificarea lui Iisus, sunt prezentate ca fiind legate de Iisus. Multe s-au dovedit false, in timp ce despre altele s-a afirmat ca sunt "sfinte".
Autoritatea Arheologica din Israel, care a supravegheat excavarile de la situl din Ierusalim, a spus ca nu s-a dovedit niciodata fara urma de indoiala ca mormantul ar apartine lui Caiafa. Oficialii sustin de asemenea si ca cuiele se gasesc in mod obisnuit in morminte. In 2007, Simcha Jacobovici a prezentat la New York documentarul “Mormantul uitat al lui Isus”, pe care l-a regizat, l-a scris si l-a produs. Impreuna cu James Cameron, co-finantatorul filmului, Jacobovici a prezentat atunci in metropola americana pretinsele sicrie ale lui Isus si ale Mariei Magdalena, subiectul filmului sau care a starnit o avalansa de comentarii si controverse.
El este si realizatorul documentarului "Iacov, fiul lui Josef, fratele lui Jesus", din 2003, bazat tot pe inscriptia de pe un sarcofag, care s-a dovedit a fi un fals. In 2004, politia israeliana a denuntat, in urma unei anchete, acest mare fals si i-a arestat pe cei care au realizat inscriptiile de pe sarcofage.
Simcha Jacobovici, detinator al unui Emmy, este evreu ultraordodox, fiul unor evrei romani care au plecat in Israel dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cineastul, care vorbeste fluent romaneste, a venit in tara noastra, in anul 2000, cand a participat la Iasi, la o ceremonie organizata in amintirea victimelor Holocaustului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Timpul la români
Horoscop
COMUNICAT IJPF Botoşani
Caricatura zilei
Femeie muşcată de o pisică
Maşină cuprinsă de flăcări pe strada Pacea din Botoşani
Bombă găsită la arat
Biblioteca Botoşani vă prezint㠓Sărbătorile Pascale în imagini”
Datoria externă a României a crescut la 91,79 miliarde euro
Botoşani: Un tânăr este cercetat de poliţişti pentru seducţie
Îi rog pe cei care au scos oamenii în stradă să înceteze aceste manifestări
O parte dintre viitorii disponibilizaţi din MAI ar putea ajunge infractori
Micii şi vanghelioanele sunt o etapă depăşită a carierei mele politice
Japonia exagerează criza nucleară pentru a favoriza asiguratorii
Guvernul a simplificat sistemul de contabilitate pentru firmele mici
Boc a solicitat o analiză privind posibilitatea îngheţării preţurilor la carburanţi
Verificări în spitale privind bolnavii imobilizaţi la pat
Norvegia caută asistenţi medicali inclusiv la Botoşani
500 de romi vor deveni medici de elită
Vacanţe mai lungi pentru elevi de Crăciun şi de Paşti
Senatorul Gheorghe Marcu se simte umilit de Guvern
Excluderea din PDL a lui Daniel Alexandru este lipsită de raţionament
Cununiile civile vor fi taxate în week-end
Activităţi de prevenire executate de jandarmii în rândul elevilor …
Apel umanitar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog