Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21349
De la 07 Ianuarie 2003
122906998

Replici dure la Cotroceni între Băsescu şi procurorul Kovesi

  • 9 September 2009, 23:00
Replici dure la intalnirea de marti sera de la Cotroceni dintre reprezentantii Asociatiei "21 Decembrie 1989", cei ai CSM si cei ai Parchetului.
In timpul discutiilor de la Cotroceni au existat replici dure intre seful statului si procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, dar si intre avocatul Asociatiei "21 Decembrie 1989" si presedinte, transmite Antena 3.
In cadrul intalnirii de la Cotroceni, Traian Basescu s-a rastit la magistrati si le-a cerut sa rezolve cat mai curand dosarele legate de Revolutia din 1989.
"Nu ma confundati cu un ziarist (...) Vorbiti cu seful statului care va spune asa: Au murit 1.600 de oameni la Revolutie. Iar voi inchideti dosarul. Aveti solutie sau nu? Au murit oameni la Mineriada din 13-15. Ce vreti sa spuneti, ca va impun o solutie? V-o impune realitatea!", le-a spus seful statului celor prezenti.
Seful statului le-a reprosat celor care se ocupa de dosarul Revolutiei din 1989 faptul ca, desi au trecut 20 de ani, nu se cunosc inca vinovatii pentru crimele comise. In plus, presedintele i-a cerut generalului Dan Voinea, care s-a ocupat de acest dosar, sa reia cercetarile.
Basescu a mai afirmat ca in urma deciziilor parchetului exista "o mineriada fara niciun vinovat" si ar putea fi, in curand, o revolutie in care "oamenii s-au impuscat singuri".
"Avem un singur mare adevar. O revolutie in care nu avem niciun vinovat si avem o mineriada in care nu avem vinovati. Doar oameni care ne rad in nas. (...) Eu cred ca problema pe fond este daca Parchetul nu ne va anunta cu zambetul pe buze ca nu sunt vinovati si oamenii care au murit la revolutie s-au impuscat singuri", le-a spus presedintele Basescu participantilor la discutii La randul sau, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca probabil va fi o condamnare la CEDO din cauza tergiversarii dosarului Revolutiei. "Nu vreau sa ma antepronunt, dar probabil va fi o condamnare", a spus Kovesi despre dosarul Revolutiei, care se afla pe rolul CEDO.
Mai mult, Kovesi a recunoscut public esecul institutiei pe care o conduce, deopotriva cu esecul celor care au lucrat la dosarul Revolutiei.
Potrivit procurorului general al Romaniei, toate dosarele trimise de procurorul militar Dan Voinea in instanta au fost intoarse la parchet de instanta pentru diverse vicii de procedura. "V-am oferit sa ramaneti sa solutionati dosarul, dar ati preferat sa plecati la pensie, chiar cu o pensie bunicica", i-a spus Kovesi lui Dan Voinea.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Copil salvat de pompieri
Comunicat LFSL
Dragoş Dolănescu a mărturisit că a fost acuzat că şi-a omorât tatăl
Urechean, Filat şi Lupu despre “unionismul” lui Ghimpu
Ucraina se va destrăma în trei părţi?
Paula Chirilă este o mămică fericită în Divertis
Furturi cu suspans şi adrenalină, finalizate cu dosar penal
Problema locurilor din grădiniţe în vizorul liberalilor botoşăneni
Programul pentru împăduriri, mărul discordiei pentru consilierii judeţeni
Pavele roz pe trotuare, cratere pe străzi
primarul de Dorohoi nu pare impresionat de corul înjurăturilor
Noutăţi în cazul afacerii cu droguri descoperite la Botoşani
După ce au furat bere şi ţigări, le-au ascuns în balast
Horoscop
Colir în ochi, în loc de…
Constantin Conţac primit la Cotroceni
A încurcat chiloţii
Punguţa cu doi bani
Val de epurări în PNL
Ioan Rotundu
Amenzi pentru părinţii a căror copii abandonează şcoala
amenda nu rezolvă fondul abandonului: sărăcia
50.000 lei din suma alocată hranei bătrânilor de la Leorda au dispărut
Cinci inspectori IŞJ daţi afară, alţii stau la uşa din dos să intre
Asistenţii medicali fac exerciţii pentru grevă
Şefia poliţiei de frontieră, scoasă la vânzare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog