Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1208
De la 07 Ianuarie 2003
123190145
pnl
Reprezentanţii ai Obştii Dracşani au pichetat ieri Instituţia Prefectului

Prefectul Sorescu încă nu s-a hotărât de partea cui să treacă

  • 28 November 2007, 23:00
Ieri, încă de la primele orele ale dimineţii, reprezentanţi ai Obştii Dracşani au pichetat Instituţia Prefectului. Oamenii sunt nemulţumiţi de poziţia reprezentanţilor Instituţiei Prefectului în procesul pe care aceştia îl au cu Piscicola. Preşedintele Obştii Dracşani, Mihai Popa, a subliniat că moştenitorilor le-a ajuns cuţitul la os. „Ne-am săturat de intervenţiile reprezentanţilor Instituţiei Prefectului la Tribunalul Botoşani, considerând o hotărâre judecătorească nelegală şi nejustificată. Noi l-am rugat pe prefect să reexamineze documentele care au stat la baza cererii noastre de retrocedare”, a declarat Mihai Popa. Din punctul său de vedere treburile au fost încurcate de vechiul prefect Cristian Roman, declarându-i pe cei de la Piscicola investitori. „Conform legii, dacă ei sunt declaraţi investitori, noi trebuie să optăm pentru despăgubiri, ori ei nu dovedesc nici o calitate de investitori. Ei au cumpărat acţiuni nu active”, a precizat Mihai Popa.
În opinia sa şi Corneliu Popescu pune beţe în roate moştenitorilor. Aceştia speră ca măcar justiţia să le dea dreptate la următorul termen, respingând recursul înaintat de Instituţia Prefectului şi Piscicola. Reprezentanţii Obştii Dracşani au fost primiţi de prefectul Gheorghe Sorescu. „Noi ne aflăm în instanţă şi poziţia mea este foarte clară. Mi se pare firesc să aşteptăm poziţia instanţei. Nu vom accepta să ni se impună un punct de vedere pe care noi să îl susţinem în instanţă în condiţiile în care ei sunt nemulţumiţi de poziţia noastră”, a declarat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Acesta susţine că poziţia Instituţiei Prefectului este una ingrată pentru că nici una din părţi, nici Piscicola, şi nici Obştea Dracşani nu este încântată de poziţia Prefecturii. „Instanţa trebuie să îşi spună punctul de vedere, iar noi, ca şi garanţi ai respectării legii vom proceda ca atare”, a concluzionat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
În documentele de cadastru ale comunei Suliţa, iazul Dracşani are o suprafaţă de 535,04 ha. Această suprafaţă reprezintă luciul de apă şi face parte din domeniul public al statului, aflat în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Fondului Piscicol şi concesionată SC Piscicola SA Botoşani pentru o perioadă de 49 de ani. Potrivit Legii nr. 247/2005, Asociaţia „Obştea Dracşani” din comuna Suliţa, prin cererea depusă la Comisia locală Suliţa a revendicat iazul Dracşani, care a fost preluat de stat în 1949, respectiv suprafaţa de 700 ha iaz.
Cererea lor a fost admisă de instanţă, însă în acest moment comisia judeţeană nu poate reconstitui dreptul de proprietate pe cele 700 de ha, întrucât, potrivit actelor cadastrale, este vorba despre o suprafaţă de doar 535,04 ha. În prezent, reprezentanţii Obştei Dracşani susţin că ar fi de acord să primească doar suprafaţa de 534,04 ha, pe care ar utiliza-o, aşa cum cere legea, în acelaşi scop, adică piscicultura. Cu toate acestea, întrucât există un proces aflat pe rolul instanţei, comisia judeţeană nu poate opera modificarea de la 700 la 535,04 ha. Întrucât următorul termen al procesului dintre Instituţia Prefectului şi Obştea Dracşani va fi pe 3 decembrie, prefectul a solicitat ca vineri să primească o informare detaliată referitoare la acest caz. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos
Consilierii judeţeni au dat start declinului Feliciei Mihai
Instituţia Prefectului vrea să lucreze conform standardelor europene
Primarul Flutur luptă cu mentalitatea botoşănenilor
Nedreptăţi juridice imposibil de pedepsit
Ioan Rotundu
Municipalitatea pregăteşte sărbătorile iernii
CJ a suplimentat suma de bani pentru UMS Suharău
Prefectul a intrat ieri în Penitenciarul Botoşani
La Frumuşica, politica pumnului în gură revine în actualitate
Incendiu de la un coş deteriorat
Ofertă atractivă pentru a munci în Germania
Constantinescu calcă în bătătura lui Ţiprigan
SIP îndrumă LSI să-şi informeze doar proprii membri de sindicat
Azi, inspectori pentru protecţia consumatorului vor fi testaţi
SIP şi LSI continuă să se şicaneze reciproc
În locul grevei, comisarii Gărzii de Mediu au preferat controlul
Alex Dima îi prezintă pe copiii care dau lecţii parlamentarilor
Stirile PRO Tv au editii speciale
Filmele bune sunt la Pro Tv
Horoscop
Sadism marinăresc
Sunaţi-o, e tânără şi dornică de muncă!
Datini şi tradiţii de Sfântul Andrei
Românul şi duioşia
Bitoci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog