Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 2 Septembrie 2009

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6677 lei
1 USD = 4.0341 lei


Număr accesări
Astăzi:
1772
De la 07 Ianuarie 2003
63818624

Responsabilitatea verificării instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale

  • comunicat de presă
  • 1 September 2009, 23:00
Prioritatea companiei E.ON Gaz Distribuţie este asigurarea siguranţei în utilizarea gazelor naturale. Pentru ca utilizarea gazelor naturale să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, este nevoie de atenţie şi responsabilitate, atât din partea consumatorilor, cât şi din partea E.ON Gaz Distribuţie.
E.ON Gaz Distribuţie are în administrare sistemul de distribuţie a gazelor naturale. Conform legislaţiei şi normelor în vigoare, instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale sunt în proprietatea şi în administrarea consumatorilor. Aceştia au obligaţia legală să întreţină instalaţiile interioare de gaze naturale şi să respecte normele de utilizare ale acestor pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă.
Efectuarea verificării şi a reviziei tehnice periodice a instalaţiilor de utilizare este obligatorie (verificarea o dată la doi ani, revizia o dată la zece ani), iar în conformitate cu ultimele modificări ale legislaţiei din domeniul gazelor naturale responsabilitatea pentru efectuarea acestor operaţiuni le revine consumatorilor. În acest sens, consumatorul are obligaţia să selecteze un operator autorizat de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru realizarea acestor operaţiuni.
La rândul ei, E.ON Gaz Distribuţie are obligaţia - stabilită prin lege - de a se asigura că au fost efectuate operaţiunile de verificare şi de revizie la instalaţiile de utilizare ale clienţilor, în termenul stabilit de reglementările în vigoare şi în baza documentelor care atestă acest fapt.
Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, compania noastră oferă în continuare servicii de verificare şi revizie a instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale. Astfel, consumatorii pot opta pentru serviciile de verificare şi revizie oferite de către compania noastră, caz în care vor primi din partea E.ON Gaz Distribuţie un contract pe care trebuie să-l semneze şi să-l returneze prin intermediul angajaţilor companiei.
În cazul în care consumatorul optează pentru alt operator autorizat ANRE, acesta trebuie să ştie că firma respectivă are obligaţia de a întocmi 4 exemplare ale fişei de evidenţă a lucrărilor tehnice periodice efectuate (completate, semnate şi ştampilate). Un exemplar trebuie să rămână la client, unul rămâne la firma autorizată, iar 2 exemplare trebuie predate de către firma autorizată la operatorul sistemului de distribuţie (E.ON Gaz Distribuţie), respectiv la furnizorul de gaze naturale (E.ON Gaz România).
În cazul neprezentării acestui document care atestă efectuarea operaţiunilor de verificare / revizie a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, compania noastră este obligată să sisteze distribuţia gazelor naturale până la efectuarea acestor operaţiuni.
Dorim să precizăm încă o dată faptul că aceste măsuri sunt absolut necesare pentru prevenirea unor accidente care s-ar putea produce ca urmare a exploatării necorespunzătoare a instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale prin montarea unor instalaţii improvizate sau utilizarea de aparate neconforme, montate improvizat şi fără aprobări legale.
Departamentul Comunicare şi Relaţii Publice
E.ON România

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Aspiraţii în 2008, realizări în 2009
Pentru elevii din Frumuşica, iarna poate începe şi mâine
Voronin nu mai este preşedinte în exerciţiu
Din viitorul guvern de la Chişinău vor face parte miniştrii ai PL, PLD, PD şi AMN
Două decenii în veşmântul fiinţei noastre
Festivalul jumărilor din Otlaca-Pusta
Unde şi-au petrecut vacanţa Andra şi Cătălin Măruţă?
”Jugaru Shukaru” revine în forţă
Horoscop
Constantin Conţac va sprijini un candidat la preşedinţie
Drumul de la Vorona presărat cu blesteme
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Un poliţist comunitar riscă sancţiuni penale
el a condus în stare de ebrietate
Cancelaria Prefectului a renunţat la un angajat
Karaoke la Judecătorie
Şantaj
Geoană nu mai este spaima nimănui
Promite salarii de vis
Erou?! Nu, laş!
Ioan Rotundu
Directorul de la grupul şcolar Şendriceni a fost suspendat din funcţie
la IŞJ prezumţia de nevinovăţie nu există nici măcar nu se ştie pentru ce este anchetat
Cei din Sănătate par a se mulţumi cu promisiunile noii grile de salarizare
Elevii din clasele primare şi gimnaziale vor primi rechizite gratuite
Ciofu vrea sanatoriu special pentru medicii pensionari
Prefectul Roman nu s-a lăsat prins în capcana raportului şefului Gărzii de Mediu
experienţa din lumea interlopă nu l-a ajutat pe Rotaru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!