Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15555
De la 07 Ianuarie 2003
122875622

Restricţionare rutieră cu iz de “Palincă de Rădeni”

  • 13 August 2007, 23:00
Orice persoană care se îndreaptă spre localitatea Rădeni, ca să nu mai vorbim de colecţionarii de delicatese bahice atraşi de renumele palincii locale, nu are decât două soluţii. Ori să o ia prin sat şi să ocolească, la greu, pe drumuri comunale, ori să meargă pe şosea până la punctul cunoscut ca Staţia Rădeni şi de acolo să facă la dreapta, urmând indicatorul care indică satul la o distanţă de doi kilometri. Dacă alege cea de-a doua soluţie, după ce străbate, pe drumul bine pietruit şi tasat, circa două sute de metri, observă pe partea dreaptă două indicatoare. Primul restricţionează la 10 tone greutatea maşinilor care îşi fac drum prin preajmă. Celălalt limitează trecerea autovehiculelor la 10 km/h!
Am încetinit şi noi, după vitezometru, la 10 km/h şi am avut surpriza să fim depăşiţi imediat de doi puşti care pedalau pe biciclete, ba chiar şi de un localnic îmbrăcat în trening gri, care fugea după un moş, trăgând căruţul de butelii după el. Curioşi de această nemaivăzută restricţie, care, se pare, nu are limită de distanţă, din moment ce, oricât ne-am învârtit prin sat, nu am găsit un alt semn de circulaţie care să anuleze interdicţia, ne-am interesat în stânga şi în dreapta, ce-i cu minunea. Să fi avut faimoasa “Palincă de Rădeni” vreun efect colateral asupra acelora care hotărâseră mişcarea?
Nu ne-a trebuit prea mult până să aflăm de la un localnic că iniţiativa ar aparţine primăriei care a dorit “să nu fie deranjate prea tare câteva persoane din administraţia locală care locuiesc în zonă, în frunte cu secretarul comunal”. Aşa că ne-am îndreptat mintenaş spre Primăria Frumuşica, unde mai marea localităţii, Margareta Vamanu (apropo, care ar fi femininul cuvântului “edil”?), tare s-a mai distrat auzind de motivul trecerii noastre pe acolo. “Restricţia s-a pus pentru că drumul este pietruit recent şi pietrele pot sări în toate părţile. Pe de altă parte, la viteze mari, praful poate fi regăsit peste tot, inclusiv în oalele de borş ale celor care locuiesc pe traseu. În al treilea rând, drumul fiind foarte bun, tinerii care s-au întors din străinătate cu maşini bune, au început să-l folosească pentru raliu, deranjând localnicii. Neexistând nici o restricţie de viteză, poliţia nu a putut să le ceară nici o socoteală acestora”, a încercat să ne lămurească Margareta Vamanu (foto) motivul pentru care drumul care duce de la “Staţie” la Rădeni deţine, probabil, recordul naţional de restricţie de viteză, deşi este ideal pentru circulaţie şi complet reabilitat. (Agenţia de Ştiri Flămânzi)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Radu Drăguş cere pedepsirea exemplară a primarilor corupţi
Comandaţi acum!
Caută lucrători în seră
Analizele gratuite, un nou supliciu la care este supus cetăţeanul onest
Aproximativ 33 mii pensionari botoşăneni vor beneficia de mărirea pensiei
Program TELE’M Botoşani, marţi, 14 mai
Horoscop
IQ-ul lui Gigi
Din milă, a rămas fără bani şi telefon
Primarii botoşăneni profită de şansa oferită de Ministerul Culturii
500 de femei au efectuat testul Papanicolau
Cicălitorul Egner i-a scos din răbdări până şi pe cei mai indiferenţi colegi
Victor Huminic, prezent din nou la Botoşani
Egner readuce problemele societăţii Termica în actualitate
Buhăianu visează un PD cu 40% voturi la europarlamentare
Anunţ Termica
Invitaţie de participare la un concurs
Minor dispărut
Peste 4.000 pachete de ţigări confiscate la Vama Racovăţ
Pescuit ilegal pe lacul de acumulare Stânca-Costeşti
Notificări către crescătorii de animale care doresc sprijin financiar
Propunerea lui Dănuţă n-are suport legal
Intenţie nobilă, reacţie parlamentară ipocrită
Ministerul Culturii încercă salvgardarea căiuţilor botoşăneni
Un apel disperat
Mihai Dedu a mers prima dată cu ATV-ul
Huţuleac – îngerul care ocroteşte iadul din Sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog