Ingrediente: 700 gr carne vitel/vita (preferabil muschiulet), 3 cepe (am folosit ceapa rosie, dar nu e obligatoriu), 3 ardei (verde si rosu, pentru culoare), 2 linguri cndiment mexican, 1/2 lingurita piper, sare de mare, 5 linguri ulei + putin ulei pentru gratar, 6 tortilla (sau lipii mici sau roti).
Preparare: Se taie carnea de vita felii perpendiculare pe fibra, putin mai groase de un deget si se pregatesc cu sare de mare conform retetei de aici. Se urmeaza toate instructiunile de la gratarul mixt pentru a obtine un gratar de vita bun.
Inainte de a o praji pe gratar, carnea se condimenteaza cu condiment mexican pe ambele parti. Ceapa si ardeii se taie felii nu foarte subtiri. Se pun intr-un bol (sau punga) si se toarna peste ele 1 lingura condiment mexican, piperul si uleiul. Se amesteca bine. Se da la frigider cat timp carnea sta cu sare.
Ungeti gratarul incins cu un strop de ulei si prajiti carnea pe ambele parti cate 3 minute pe fiecare parte (va fi usor in sange la mijloc). Daca nu o doriti in sange mariti timpul de prajire cu 1 minut. Cand se racoreste putin carnea, taiati-o fasiute.
In aceeasi tigaie grill in care ati prajit carnea, turnati legumele si prajiti amestecand din cand in cand pana legumele sunt facute, dar nu foarte moi, cca 15 minute la foc mediu.
Pe fiecare tortilla (eu am folosit roti) asezati ceapa si ardei grillati, apoi fasiute de carne. Puteti servi simplu, cu smantana sau guacamole.