Pui şi 50 dramuri drojdii bune, īncepi a le freca īn palme, bine, jumătate de ceas, le coperi cald şi le laşi să dospească. După ce dospesc bine, pui 5 litre īndesate de făină, le apuci la frecat īn palme, le pui şi cīte ouă au mai rămas şi o litră de lapte şi le freci un ceas.
La jumătate de ceas le pui o ceaşcă de unt clocotit de va fi untul de vacă, o ceaşcă şi jumătate şi, cīnd se apropie de ceas, pui două ceste de zahăr pisat şi coajă de alămīie, apoi le coperi şi le laşi iar să dospească bine.
Pe urmă ungi calupurile cu unt, le presări cu posmag, ungi mīnile cu unt, iei aluatul şi-1 pui īn calupuri pe jumătate şi iar le laşi, pīnă se umple calupurile, apoi le dai īn cuptoriu. Cuptoriul să fie puţin mai tare decīt de cozonaci.
(Reţetă culeasă la 1841 de către Mihail nKogălniceanu şi Costache Negruzzi)