Mod de preparare: Pregăteşti stomacul de purcel pentru umplut astfel: îl speli în mai multe ape, îl cureţi cu atenţie, îl întorci uşor pe dos şi îl speli din nou. Tai 1 kg de carne în felii pe lungimea bucăţii de carne.
Căptuşeşti stomacul pregătit înainte cu felii de carne, iar mijlocul îl umpli cu restul de carne tocată împreună cu ficatul dat în clocot şi scurs şi cu slănină tăiată cubuleţe mici. Sărezi amestecul şi-l piperezi cu coriandru, nucşoară pisată şi piper măcinat.
Când operaţia s-a terminat, legi stomacul la capătul de sus, îl pui să fiarbă într-un vas adânc în apă caldă. Laşi să fiarbă la foc mic cel puţin 2 ore. La fiert pui boabe de piper, foi de dafin şi câteva cuişoare.
Scoţi chişca din apă după ce s-a răcit şi o laşi în cămara uscată, în curent de aer. O afumi şi o serveşti ca aperitiv, tăiată felii subţiri, pe latul ei.