Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17943
De la 07 Ianuarie 2003
122903592

Reţeta zilei: Dovlecei la grătar cu brânză de oaie şi mentă

  • 5 June 2015, 23:00
Ingrediente: 4 dovlecei (cat mai mici), 2 fire menta, 1 felie generoasa branza fermentata de oaie (Horezu, produsa de Five Continents am folosit), sare grunjoasa, piper negru macinat.
Preparare: Alegeti dovlecei mici pentru gratar, astfel coaja va fi subtire si nu trebuie curatata, iar samburii vor fi putini si mici. Dovleceii se spala si se sterg. Se taie capetele. Se aseaza apoi in picioare (sa stea pe una din taieturi) si se taie pe lung felii de aprox 1/2 cm. Sau puteti felia dovleceii folosind aceasta razatoare, cu lama simpla setata la deschidere maxima. Am obtinut 4-5 felii din fiecare dovlecel.
Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se incinge o tigaie grill (fara grasime) timp de 5 minute la foc mare. Se aseaza felii de dovlecel in tigaie si se prajesc 2.5 minute pe prima parte si inca 1.5 minute pe a doua parte. Feliile vor prinde urme apetisante de gratar.
Se scot feliile una langa alta pe o farfurie lata. Se condimenteaza cu sare si piper negru. Se rade deasupra branza (cata doriti, fiti generosi). Branza razuita se va topi si va fi Se presara cu frunze de menta tocate.
Se acopera farfuria cu folie de aluminiu sa ramana calde pana faceti urmatoarea tura de dovlecei. Urmatoarea tura se aseaza deasupra si se procedeaza la fel (condimente, branza, menta)... Faceti straturi pana terminati de grillat toti dovleceii. Branza care va ramane o razuiti intr-un bol. Serviti dovleceii calduti, cu extra branza rasa.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cadou pentru nevastă
Horoscopul zilei
Botoşani: No Şova, altul este motivul eliminării lui Ponta
Ioan Rotundu
Poza penala a varfului PSD si a familiei Ponta
Victor Ponta refuza sa-si dea demisia
Am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita
Cererea de urmarire penala a lui Ponta in Camera Deputatilor
Ponta, pleaca si tine minte: Statul nu mai sunteti voi!
Caricatura zilei: Oprescu şi şpaga
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 5.06.2015
Papa Francisc, in vizita fulger la Sarajevo pentru a pleda in favoarea coexistentei pasnice
Lumnea lu' Rotundu: Căpşunarii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog