Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22303
De la 07 Ianuarie 2003
122907952

Reţeta zilei: Drob de miel

  • 30 March 2014, 23:00
Ingrediente: 1 kg organe de miel (plamani, ficat, inima, limba; cantarite dupa fierbere si tocare), 2 cepe, 2 legaturi de ceapa verde (10 fire), 2 legaturi patrunjel, 2 felii paine mai veche (fara coaja), 150 ml lapte, 8 oua fierte tari, 4 oua crude, 1 lingurita rasa sare, 1 lingurita rasa piper, 80 ml ulei.
Mod de preparare: Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane curata apa pe ele. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute. Eu nu am folosit rinichii, care ar trebui curatati de partea alba din interior si tinuti in apa cu otet separat.
Se fierb organele timp de 5 minute. Se arunca apa murdara de pe ele, se spala bine oala si se pun la fiert inca 30 minute din momentul primului clocot.
Cat timp fierb organele, se toacat foarte marunt ceapa, ceapa verde si patrunjelul. Se toaca marunt si 4 oua fierte. Painea se pune la inmuiat cu putin lapte. * painea va face drobul mai pufos
Se scurg bine organele si cum se racoresc se toaca cu cutitul cat mai marunt. * se pot da prin masina de tocat si veti obtine pateu Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa la foc mediu spre mic pana este moale. Se adauga organele tocate si se prajesc la foc mediu timp de 10 minute, amestecand mereu. Se trage de pe foc. Se adauga ceapa verde si patrunjelul, ouale tocate si painea stoarsa de lapte. Se amesteca totul foarte bine.
Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Puteti gusta compozitia. Se bat 3 oua mari crude si se pun peste amestecul racorit. Se amesteca bine. O tava de chec se unge foarte bine cu ulei (inclusiv pe margini). Se aseaza 1/3 din compozitie pe fundul formei.
Deasupra asezati restul de 4 oua fierte intregi. Se acopera ouale cu restul de umplutura. Bateti ultimul ou crud ramas si ungeti drobul cu el. Dati drobul la cuptor, la 180C pentru 50 minute. Cand il scoateti treceti cu un cutit pe margini. Lasati sa se raceasca. Se pastreaza la frigider.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dilema autorităţilor
Alune americane
Traian Băsescu a cerut sprijinul liderului PPE Joseph Daul pentru
ca Acordul de asociere dintre UE si Republica Moldova să se semneze pe 27 mai
Ne-ai păcălit, Dan Voiculescu! In loc de Ministerul Armoniei ai făcut Antena 3!
Un militar roman a murit în Afganistan. Alţi 5 au fost răniţi
Tătarii din Crimeea vor autonomie în cadrul peninsulei
Ludovic Orban: PNL a scăzut la 10-12% in sondaje după ruperea USL
dar acum e pe un trend ascendent
Poliţia belgiană încearcă să cenzureze afişele pentru un spectacol de dans înainte de vizita Chinei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.03.2014
Lumea lu' Rotundu: În lupta cu capitalismul
Botoşani/Flămânzi: La şcoala Tamba copiii de grădiniţă sunt terorizaţi
teroriştii sunt elevii de liceu cu un comportament de sălbatici
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 30.03.2014
Costele, şi ulciorul tău nu va mai merge de multe ori la izvor!
Liderul popularilor europeni confirmă că PNL isi pregăteşte trecerea la PPE
Dacă Occidentul acceptă lovitura de stat de la Kiev, atunci trebuie sa accepte o Crimee rusă
Victor Ponta: Reducerea CAS cu 5% are şanse foarte mari, dar nu înainte de vizita FMI şi CE
USL se poate reface dacă Antonescu nu va mai fi preşedintele PNL dacă aş fi preşedinte, categoric l-aş graţia pe Gica Popescu
Mândria de a fi băsist
Ioan Rotundu
Patimile pascale ale lui Victor Mihalachi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog