Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
655
De la 07 Ianuarie 2003
123144650
pnl

Reţeta zilei: Friptură de miel

  • 18 April 2014, 23:00
Ingrediente : 1 pulpa de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg, 6-7 catei usturoi, 1 pahar cu vin alb, 1 cana de apa, 50 ml ulei de masline/floarea soarelui,- 2-3 crengute rozmarin şi maghiran, sare, piper.
Mod de preparare: Pulpa de miel se spală bine si se sterge cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in bastonase. Cu ajutorul unui cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem bastonasele de usturoi.
Ungem pulpa cu ulei de masline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa si ea cu cateva linguri de ulei. Adaugam in tava vinul si apa calduta si pudram pulpa cu cateva ace de rozmarin prospat si cu cateva frunze de maghiran.
Preparare pulpa de miel
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200° C pentru 1h 30min. Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii noi spalati bine dar necuratati, plus inca cateva ace de rozmarin si maghiran. Acoperim din nou si mai lasam inca 30 minute la cuptor.
Dupa ultimele 30 minute, descoperim tava si lasam pulpa si cartofii la rumenit pentru inca 20-30 minute. In tot acest timp, avem grija ca sosul din tava sa nu scada iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam apa calduta amestecata cu putin vin. Din 10 in 10 minute, ungem cu o pensula pulpa cu sosul format in tava. Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Odă Guvernului Ponta
Modern Calor Botoşani: Program casierii pentru sărbătorile de Paşte
Botoşani: Nici la iarbă verde nu vom avea tihnă
echipe de control ale Ministerului Mediului vor patrula în zonele pentru picnic şi în cele turistice, de Paste şi de 1 Mai
Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică
Kievul promite descentralizare şi statut special pentru limba rusă
Finanţări europene de până la 1.300 de lei la fiecare job oferit tinerilor absolvenţi
Chuck Hagel: NATO ar putea accelera instalarea elementelor antirachetă în Europa
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog