Ingrediente: 1 pulpă de miel, dezosată (de aproximativ 2 kg), 2 linguri ulei de rapiță, 2 linguri semințe de chimen, zdrobite, 1 lingură frunze de cimbru, tocate, 1 legătură mare de pătrunjel, tocat.
Mod de preparare: Se scoate carnea din frigider cu o oră înainte de a o prepara, pentru a ajunge la temperatura camerei. Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7 sau grătarul. Se amestecă uleiul, semințele de chimen, cimbrul și pătrunjelul cu sare și piper. Se freacă pulpa cu amestecul format. Până aici se poate face cu o zi înainte.
Dacă se frige carnea pe grătar, se așteaptă până se potolesc flăcările. Se așază carnea cu pielea în jos și se lasă 15 minute. Apoi se întoarce și se frige și pe cealaltă parte 15 minute, pentru friptură în sânge, sau încă cinci minute, pentru friptură bine făcută.
Se dă la o parte și se lasă la odihnit timp de 15 minute, acoperită cu folie de aluminiu. Dacă se pregătește la cuptor, se așază carnea într-o tavă, se lasă 15 minute, apoi se scade temperatura la 180° C/gaz 4 și se mai lasă încă 15 minute. Se lasă la odihnit 15 minute. Pentru servit, se taie felii și se stropește cu zeama lăsată în tavă.