Ingrediente: 4 - 5 kg gogosari, 1- 2 kg varza, 0,5 - 1 kg morcovi, 1 telina, 1 lingura sare,1 - 2 plicuri picant - fix de la Dr. Oetker, apa, otet, zahar conform instructiunilor de pe pachet.
Mod de preparare: Se spala bine gogosarii si se scot cotoarele. Varza se toaca fideluta si se amesteca cu morcovul si telina rase pe razatoare.
Se pastreaza morcovii mai mari pentru a face capacele la gogosarii umpluti.
Compozitia: varza, morcov, telina se amesteca cu sare si se freaca putin cu mainile pentru a se inmuia. Dupa cca. 30 minute umplem gogosarii, apoi punem capace din morcov.
Se aseaza in borcane.Pentru a completa bine spatiul ramas printre gogosarii umpluti putem pune gogosari taiati sau felii de morcov.
Se pregateste compozitia de picant - fix conform instructiunilor de pe pachet si turnam fierbinte in borcane. Inchidem borcanele (bine umplute) si lasam la temperatura
camerei pana a doua zi cand dam la rece. Vor avea un gust deosebit, dulce-acrisor.