Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27130
De la 07 Ianuarie 2003
118292323

Reţeta zilei: Mâncare turcească de miel cu legume

  • 14 April 2014, 23:00
Ingrediente: 1 kilogram de pulpă de miel fără os (sau berbecuţ), 5-6 cartofi noi, 2 dovlecei, 2 ardei graşi verzi, 2 ardei graşi roşii, 2 ardei iuţi (din cei turceşti, mai mult încovoiaţi decât iuţi), 3 căţei de usturoi, 2 cepe, 4 roşii, 3 linguri pastă de roşii, 1 linguriţă rasă de fulgi de ardei iuţi sau boia iute, 2 frunze de dafin, 2 linguriţe chimion (nu chimen), 1 lingură bună de cimbru uscat, 1 lămâie, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, sare şi piper.
Mod de preparare: Carnea de miel sau berbecuţ se taie cuburi. cartofii se spală şi se taie în bucăţi mărişoare. Dovleceii se spală şi se taie cuburi. Roşiilor li se scoate partea neagră, cea care le-a legat de tulpină şi se taie în patru dacă sunt mici, în opt dacă sunt mai mari.
Ardeii graşi se taie în două, li se scoate cotorul, şi se taie în cuburi mari. Ardeii iuţi se taie rondele grosuţe. Ceapa se curăţă şi se taie peştişori. Usturoiul se zdrobeşte cu latul cuţitului, după care se toacă mare. Lămâia se stoarce de zeamă.
Încingeţi cuptorul la 160 de grade (temperatura medie). Se încinge uleiul într-o craţită cu capac, numai bună de băgat la cuptor. Una de tuci ar fi ca la mama lor. Se frige la foc iute carnea de miel până scade zeama pe care a lăsat-o şi până a prinde a se rumeni.
Se adaugă ceapa, usturoiul şi ardeii. După ce s-au înmuiat o vreme, se pudrează totul cu fulgii sau boiaua de ardei iute şi chimionul. După ce mirodeniile şi-au lăsat mirosul, se adaugă pasta de tomate, cartofii, dovleceii, cimbrul, foile de dafin, o lingură rasă de sare şi o linguriţă rasă de piper măcinat.
Turnaţi două căni de apă peste mâncare (aproximativ 500 de mililitri în total) şi sucul de lămâie. Se pune capacul şi se dă la cuptor pentru 50-60 de minute. După ce scoateţi mâncarea de la cuptor, verificaţi dacă mai este nevoie de sare. Mâncarea asta gustoasă şi nepretenţioasă se mănâncă fierbinte sau la temperatura camerei, cu pâine albă şi ardei iute (ardeiul doar pentru cei care au curaj).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dilema soţului
Horoscopul zilei
Statistica va oferi, începând de marţi, acces gratuit la propria bază de date
Ce drepturi are un contribuabil persoană fizică supus verificării fiscale
Topul băncilor după numărul de clienţi. BCR şi BRD coboară sub CEC Bank
Surse: CSM a transmis Parlamentului câteva zeci de amendamente la Codul penal şi Codul de procedură penală
Meteorologii anunţă precipitaţii şi răcire accentuată a vremii, pana joi
Victor Ponta: Depunem plângere penală împotriva lui Băsescu pentru declaraţiile la adresa familiei Firea
Băsescu va ajunge în închisoare
România este pregătită să facă faţă oricărei situaţii apărute în furnizarea de gaze
100 de parlamentari vor ca "păcănelele" să funcţioneze doar în cazinouri şi în agenţiile LOTO
reprezentanţii industriei susţin că se vor pierde 40.000 locuri de muncă
Traian Băsescu: Ne putem aştepta la mai multe trupe NATO în România
Circ cu vomă de vorbe otrăvite
Ioan Rotundu
Botoşani/Păltiniş: Procuror ţepuit de două beizadele popeşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă