Rīnzele lor să se fiarbă şi, cīnd or fi ferte, să se hăcuias-că cu maiurile crude şi cu puţin petrinjel, harpacică şi douăzeci şi cinci ciuperce. Apoi să se ieie puţin unt īntr-o tigaie şi, īnfierbīntīndu-se, pui topiturile acele īnuntru şi le lasă să se prăjască puţin, apoi, preserīn-du-le cu o lingură făină şi amestecīndu-le, laşi să se mai prăjască puţin.
Pe urmă torni deasupra lor un polonic mare de zamă de carne, puţină sare şi piperiu şi o lingură de smīntīnă şi le lasă de ferb bine; şi apoi puii, cīnd vor fi bine fripţi, să se toarne această salce īntr-un blid şi puii să se aşeze īnlăuntru, cu chip să nu se cunoască puii că-s fripţi.
(Reţetă culeasă la 1841 de către Mihail nKogălniceanu şi Costache Negruzzi)