Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24976
De la 07 Ianuarie 2003
122885043

Reţeta zilei: Pui in sos de muştar şi tarhon

  • 25 January 2015, 23:00
Ingrediente: 1 kg carne de pui (am folosit aripioare, dar se pot pune si pulpe inferioare sau superioare, cu sau fara piele), 2 cepe, 4 catei de usturoi, 100 ml vin alb sec, 4 linguri otet de Jerez (sau otet de vin rosu), 2 cani supa de pui, 50 gr pasta de rosii (1 lingura cu varf), 2 fire tarhon, 1/3 legatura patrunjel, 1 lingura smantana, 2 lingurite mustar, 1 lingura ulei, 1 lingura unt, sare.
Mod de preparare: Se incing untul si uleiul intr-o tigaie suficient de larga ca sa cuprinda bucatile de pui. Daca nu aveti asa ceva, puteti praji puiul in transe. Se aseaza bucatile de pui in tigaie si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc un pic. Se scot din tigaie.
Se adauga ceapa tocata foarte foarte marunt si se caleste pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul curatat si taiat in doua si se mai caleste 2 minute. Se stinge ceapa cu vin si se fierbe la foc mai mare pana se evapora. Se adauga otetul si se fierbe pana se evapora si el.
Mutam carnea prajita intr-o oala si se toarna tot continutul tigaii peste ea. Se adauga supa, pasta de rosii, tarhonul si patrunjelul (intregi) si se aduce la fierbere. * se adauga suficienta supa cat sa acopere bucatile de carne; mie mi-au ajuns 2 cani de supa; daca pentru voi e necesar mai mult lichid, puteti completa cu apa
Din acel moment se fierbe 30 minute daca ati folosit aripi de pui sau 45 minute daca ati folosit pulpe. Cand carnea e fiarta, se scoate verdeata din oala si se arunca. Se scoate carnea pe o farfurie si se acoperta cu folie sa stea calda. Sosul ramas in oala ar trebui sa fie destul de gros. Daca nu e, mai fierbeti-l un pic la foc mare pana se reduce si se ingroasa.
In sosul din oala se adauga mustarul si se amesteca bine. Se da doar un clocot. Se trage oala de pe foc. Se amesteca smantana cu 4-5 linguri de sos, adaugate una cate una. Se toarna amestecul in sos si se omogenizeaza. Se gusta sosul de sare si se adauga daca e nevoie (supa, mustarul folosite erau deja sarate). Se serveste cu piure de cartofi, mamaliguta sau paste.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Anunţul din ziar
Horoscopul zilei
Victor Ponta: Noul PNL incepe sa semene din ce in ce mai mult cu vechiul PDL
Lumea lu' Rotundu: A fost sau n-a fost mită?
Botoşani/Manoleasa: Ce poate face mâna unui primar gospodar
Ioan Rotundu
Clerul si credinciosii sa decida rational in privinta cardului de sanatate
SUA ameninta Rusia cu noi sanctiuni dupa atacurile separatistilor asupra orasului ucrainean Mariupol
Relatiile dintre Vladimir Putin si oligarhii rusi s-au racit al
Muzeul Egiptean din Cairo recunoaste ca barba faraonului Tutankhamon a fost rupta si apoi lipita
Muzeul sustine ca masca funerara poate fi restaurata
Duşi cu sorcova…
Ioan Rotundu
O fi aceasta răsplata DNA-ului?
Ioan Rotundu
Botoşani/Tudora: Costul furiei şi dorinţei de răzbunare plătit de Gheorghe Niţă
Ioan Rotundu
Ponta: Klaus Iohannis a facut "declaratie institutionala" cand a afirmat ca doreste sa lucreze cu un guvern PNL
Debranșări și executări silite pentru datornicii la termoficare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog