Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21169
De la 07 Ianuarie 2003
77866207

Reţeta zilei: Pulpe de pui dezosate la grătar

  • 22 April 2014, 23:00
Ingrediente: pulpe de pui dezosate, sare, piper negru, piper verde, fulgi de chili, putin ulei.
Mod de preparare: Pulpele de pui se scot de la frigider, se spala si se absorb cu servetele de hartie sa fie uscate bine. Pe masa de lucru se presara condimentele dorite (in general pun piper negru si verde, chili si sare un pic mai multa decat as presara in mod obisnuit; puteti insa folosi orice condiment doriti, in functie de garnitura aleasa pentru ele).
Se tavalesc pulpele prin condimente, sa fie acoperite pe toate partile. Imi place sa folosesc aceasta metoda pentru condimentarea carnurilor fiindca condimentele se vor distribui mai uniform pe carne, decat daca le-as presara direct si in plus adera mai bine. Se pun pulpele pe o farfurie si se lasa sa stea 1 ora la temperatura camerei. Acest pas are dublu rol:
În primul rand sarea se va topi si prin osmoza intra in carne, ceea ce va creste suculenta (sarea retine umiditatea si daca intra in interior va retine mai multa apa acolo in timpul prajirii)
Carnea daca e la temperatura camerei se va praji mai rapid pana in centru; daca ati pune-o rece pe gratar, interiorul se va face mai incet decat exteriorul, ar trebui sa tineti carnea mai mult pe gratar si deasupra va fi mai uscata.
Aceste reguli sunt valabile pentru orice tip de carne pe care o veti prepara la gratar sau la cuptor. Puneti tigaia grill (fara grasime) pe foc mare. Lasati sa se incalzeasca tigaia 5 minute. E important ca tigaia sa fie super incalzita, astfel carnea nu se va lipi de ea.
Cat se incinge tigaia ungeti pulpele cu putin ulei pe toate partile. Prefer sa ung pulpele si nu tigaia pentru ca astfel nu se face fum in timpul prajirii.
Asezati pulpele pe tigaia grill (cu pielea in jos sau partea unde a fost pielea, daca sunt fara piele). Dati focul la mediu sub tigaie. Lasati sa se prajeasca 3 minute pe prima parte fara sa le miscati. Asezati pulpele la distanta unele de altele pe tigaie, nu le inghesuiti. Prajiti-le in ture daca nu intra toate o data.
Intoarceti pulpele si le prajiti inca 3 minute pe a doua parte. Presati-le un pic cu dosul unei furculite dupa ce le-ati intors ca sa aiba contact pe o suprafata mai mare cu tigaia (carnea are tendinta sa se stranga la prepararea termica si daca o apasati la cateva zeci de secunde dupa ce le-ati pus e grill se va relaxa un pic si ramane mai dreapta). Daca pulpele sunt mai mari, le puteti lasa 1 minut in plus / parte; eu aleg de obicei pentru gratar pulpe micute, se fac mai bine. Scoateti pulpele intr-o farfurie si acoperiti-le cu folie de aluminiu. Lasati sa se odihneasca 5 minute, apoi se pot servi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ceasul vorbitor
Horoscopul zilei
Prognoza meteo pentru miercuri şi joi
Spania: populaţia scade pentru al doilea an consecutiv
numărul românilor s-a redus la 795.500
Constructorii auto se opun schimbării modului de testare a eficienţei maşinilor noi
susţinătorii modificărilor spun că producătorii îşi mint clienţii şi profită de regulile vechi de 45 de ani
SUA oferă Ucrainei un ajutor financiar de 50 milioane de dolari
tatul Major român a pus la punct un plan de protecţie a minorităţii naţionale române din Bucovina şi Odesa
MFE: Fonduri POSDRU de până la 17 milioane de lei pentru cooperative si fundaţii
în vederea ocupării forţei de muncă
Problema celor două nave de război Mistral pe care Franţa le va livra Rusiei este o dovada a impotentei UE în faţa Federaţiei Ruse
Cod galben şi cod portocaliu de inundaţii in 11 bazine hidrografice
Senatorii şi-au luat vacanţă o lună de zile
activitate în teritoriu, până după alegerile europarlamentare PNL a votat împotrivă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă