Ingrediente: 3 kg de gogonele, 3 cepe mari dintre care una rosie, 2 linguri otet de mere, sare, si ulei dupa gust (200-250 ml).
Mod de preparare: Am copt gogonelele in cuptorul aragazului la grill . Dupa ce s-au copt, le-am tinut acoperite cu un prosop,iar cand s-au mai racit le-am curatat de pielite si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce s-au scurs suficient le-am tocat la blender si le-am amestecat cu otet,ulei, sare, piper si ceapa tocata marunt .Pentru iarna puteti pastra salata in borcane atat cu ceapa cat si fara ceapa, aceasta adaugandu-se doar in momentul servirii.
Borcanele se capseaza bine, se invelesc in ziare, hartii sau carpe si se fierb 30-40 de minute la bain-marie. Daca nu este destul de racoros locul in care se vor pastra borcanele se adauga in salata putina aspirina sau conservant pentru siguranta.
Este o salata extraordinar de gustoasa si binevenita in zilele de post.