Ingrediente: 500 gr scoici de riu, 50 ml vin alb, 50 ml ulei de masline, 1 felie de paine, 3 catei de usturoi, citeva fire de patrunjel, 1 pastila gallina, 1 virf de cutit colorant alimentar.
Mod de preparare: Sciocile de riu trebuiesc lasate in apa cel putin citeva ore pentru a le iesi nisipul din interiorul lor (in frigider). Luam o cratita, o punem la foc mediu, adaugam uleiul, lasam sa se incinga bine si adugam scoicile.
Separat punem o alta cratita pe foc si prajim painea taiata bucati mici,usturoiul taiat in feliute mai groase patrunjelul.Scoatem in vasul mixerului,adaugam .vinul alb, pastila gallina,firele de patrunjel si praful alimentar si mixam.
Cind s-au deschis toate sciocile adaugam compozitia mixata, amestecam cu grija ....lasam la foc 15-20 minute invirtim din cind in cind. Servim calde si inmuiem piine in sos...este o nebunie totala,cel putin pentru noi.
Pofta buna!