Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9968
De la 07 Ianuarie 2003
75060121

Reţeta zilei: Supă cremă de sparanghel

  • 31 January 2016, 23:00
Ingrediente: 450 gr sparanghel proaspat (sau congelat), 1 ceapa mare, 2 tulpini de telina, 2 catei de usturoi, 350 ml supa de pui, 1 lingura cu varf iaurt (grecesc), 2 linguri ulei, sare, piper negru.
Crutoane cu parmezan: felii de bagheta (multicereal), ulei de masline, parmezan razuit.
Preparare: Se calesc in uleiul incins ceapa tocata marunt si telina taiata felii pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul felii si se mai caleste 1 minut. Se adauga supa de pui, putina sare si piper negru si se fierbe 5 minute cu capac. In acest timp taiati sparanghelul segmente, retinand insa separat varfurile cu inflorescente.
Se adauga tulpinile de sparanghel in oala si se continua fierberea cu capac inca aprox. 10 minute. Verificati sa fie fiert sparanghelul, un pic mai moale decat atunci cand il consumati intreg. Mixati continutul oalei in blender pana obtineti o crema fina. Dregeti supa crema de sare si piper.
Puneti supa crema inapoi in oala si aduceti la fierbere. Stingeti focul. Adaugati varfurile, puneti capacul si lasati sa stea asa cam 5 minute. Adaugati iaurtul (dizolvat inainte cu 3-4 linguri supa fierbinte) si omogenizati.
Crutoane: prajiti feliile de bagheta in cuptor sau in prajitorul de paine. Imediat ce le scoateti, stropiti-le cu ulei de masline si presarati-le cu parmezan razuit si piper negru.
Serviti supa calda cu crutoane cu parmezan.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Mare bal mare organizat de baronul social-democrat de Hudeşti
Valeriu Zgonea cere reluarea dezbaterilor privind Codul Penal si de Procedura Penala,
dupa criticile CE din raportul MCV
Gabriel Oprea: Procurorul general are rang de ministru; in anumite conditii, are anumite misiuni importante
Florin Piersic, dupa ce PSD s-ar fi aratat interesat sa il propuna candidat la parlamentare:
Nu ma intereseaza politica, la politicieni nici nu le spun multumesc, ca n-am de ce
Astronomii babilonieni, primii care au folosit "o geometrie foarte sofisticata"
„Jupânul” Marian Petrache vrea capul lui Flutur
Ioan Rotundu
CJ Botoşani: Raportul de activitate al consilierului judeţean Marius Bogdan
Dacian Ciolos discut aazi cu liderii partidelor parlamentare despre modificarea legii alegerilor locale
Un comisar european sustine "taxa europeana pe benzina" propusa de
Germania pentru a acoperi finantele necesare crizei refugiatilor
Politia germana "ar trebui sa impuste imigranti", sustine lidera unui partid populist
Horoscopul zilei de 30.01.2016
Bancul zilei: Starea de disperare
Lumea lu' Rotundu: Ziua Unirii la Darabani
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 29.01.2016
Botoşani: Iulian Vlas, cel mai ales şi revocat viceprimar din judeţ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă