Iei 16 dramuri de clei, îl tai bucăţele şi-1 moi în jumătate de pahar de apă. Apoi pui 75 dramuri zahăr şi-l topeşti cu jumătate de pahar de apă.
Cînd va începe a ferbe, amestică cleiul şi un albuş de ou şi apoi îl strecori printr-un şărvet. Şi iei zama de la 12 portocale zama să fie strecorată , amestici zama cu zahărul şi îl torni în calup şi îl pui în gheaţă, să se prindă.
Aşa să urmezi la toate zalatinele, puind pe cît zahăr, atît şi ori de ce zama ai voi să o faci.
(Reţetă culeasă la 1841 de către Mihail nKogălniceanu
şi Costache Negruzzi)
Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea,
multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.