Inspectorii sanitar-veterinari au mers in control la fabrica si au luat probe din stoc dupa ce 40 de elevi care au mancat pranzul la scoala au fost internati, joia trecuta, cu toxiinfectie alimentara.
Probele luate de la cantina la care au mancat elevii au aratat valori ingrijoratoare la rezultatele partiale.
"Au fost analizate branza, telemea, smantana si biscuiti. Probele la smantana si biscuiti sunt negative, bune. In schimb, la branza s-a identificat un stafilococ si Escherichia coli. Atat branza analizata, cat si tulpinele izolate se vor trimite la Bucuresti pentru confirmare", a explicat atunci Daniel Lupu, directorul DSVSA Arges.
"Branza a fost livrata unui depozit de unde s-a vandut unei firme de catering si de acolo la copii. Este la a treia mana produs acolo si contaminarea se putea produce pe tot lantul, inclusiv de la depozit la firma de catering sau de la catering la bucataria unde s-a preparat. Daca era incriminat acest lot, dupa parerea mea ar fi trebui sa apara si alte probleme. Sa vedem, daca gasim in comert, vom face analize la probele respective", a explicat in 11 martie purtatorul de cuvant al DSVSA Salaj, Vasile Chindris, citat de Agerpres.
Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfectie alimentara, toti elevi ai Scolii I.L. Caragiale inscrisi intr-un program de tip after-school, s-au prezentat joia trecuta la unitati medicale din Pitesti dupa ce au mancat la cantina care deserveste unitatea de invatamant, la o parte dintre pacienti fiind confirmata prezenta adenovirusului.
In probele recoltate din branza servita elevilor de la Scoala I. L. Caragiale din Pitesti, internati cu toxiinfectie alimentara, au fost identificata prezenta bacteriei E-coli si a unui stafilococ, potrivit rezultatelor partiale ale analizelor efectuate de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arges.
Agentia de stiri HotNews