Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20479
De la 07 Ianuarie 2003
122880546

România medievală şi coronaviruşii

  • Ioan Rotundu
  • 12 October 2021, 16:11
Ignoranţa şi obscurantismul erau caracteristici dominante ale trăitorilor Evului Mediu. Lipsa educaţiei, mai ales lipsa sistemului de învăţământ organizat la nivel statal, era mijlocul prin care Biserica domina conştiinţele umane şi le manipula după cum îi era interesul.
Altă turnură luau lucrurile când omenirea, mai ales în spaţiul european, era bântuită de molime precum ciuma bubonică sau holera. În astfel de situaţii interveneau forţele de constrângere ale căpeteniilor, regi, împăraţi, comandanţi de oraşe-cetate care anunţau şi impuneau reguli extrem de stricte care să prevină instalarea molimei pe teritoriul stăpânit. Iar cine nu respecta acele reguli era ucis imediat şi făcut dispărut prin ardere sau îngropare în perimetre unde accesul era interzis.
În perioadele de molimă preoţii suspendau slujbele religioase, pelerinajele şi orice adunări de mulţimi pentru a evita răspândirea molimei. Cine nu respecta aceste reguli era repede eliminat, haina preoţească neajutându-l cu nimic. În zilele noastre preoţii organizează pelerinaje, slujbe care împrăştie moartea fără să le pese pentru că avantajele financiare le sunt o prioritate chiar şi când înalţi ierarhi sunt răpuşi de epidemie, aceştia fiind trataţi ca pierderi colaterale ale prosperităţii Bisericii.
Marile molime ale omenirii au fost eliminate prin vaccinuri care, în lipsa unei tehnologii şi cunoaşteri a modului în care acţionau micronii, se obţineau după zeci de ani de cercetare. Dar, imediat ce aceste vaccinuri erau recunoscute ca având puteri vindecătoare, toată suflarea omenească era vaccinată şi nimeni n-ar fi îndrăznit să se fi opus pentru că era repede eliminat din comunitate.
Astăzi, când tehnologia a avansat la niveluri greu de înţeles pentru majoritatea omenirii, când ingineria genetică a descifrat codul uman şi-l poate manipula după cum sunt anumite interese ştiinţifice sau de grupuri politice şi militare, un vaccin se poate crea în termene de timp ce se pot număra în luni de zile, durata nefiind crearea vaccinului ci perioada de experimentare care să demonstreze eficacitatea acestuia şi lipsa de pericol pentru viaţa omului vaccinat.
Nici un vaccin sau medicament nu este perfect, nu este un panaceu universal, corpul uman nu este uniform, are anumite particularităţi genetice care-i dă identitate. Iar aceste particularităţi pot genera reacţii adverse la un anumit medicament sau vaccin, de unde şi menţiunile speciale din prospectele care le însoţesc.
Ce vă spun aici sunt cunoştinţe care se asimilează pe băncile şcolii la materia numită Biologie, dar şi la Istorie. Numai că, astăzi, ne este dat să trăim din nou perioadele medievale de obscurantism şi ignoranţă. Lipsa de educaţie a majorităţii dintre noi face să devină victime sigure pentru escrocii care inventează fel de fel de baliverne pe seama vaccinului contra coronaviruşilor. Lipsa de educaţie îi pune în situaţia de a da credit afirmaţiilor false, neştiinţifice care circulă pe Facebook şi a ignora sfaturile calificate ale medicilor.
Unii dintre noi merg până acolo că neagă existenţa coronaviruşilor, deşi au apropiaţi care au murit din cauza lor, îi etichetează pe medici drept criminali. Te umflă râsul, dar şi plânsul, auzind câte o babă rurală că nu se vaccinează pentru că îi bagă cip ca să fie ascultată. Nu ştie ce-i acela un cip, nici de ce ar fi interesată vreo structură a statului s-o asculte pe ia, o analfabetă care nu poate raţiona nici de ce trebuie să-i meargă nepoţii la şcoală.
Zilnic aflăm că s-au mai infectat alte mii dintre noi şi au murit alte câteva sute, o moarte îngrozitoare prin sufocare, metodă pe care nici cei mai cruzi inchizitori ai Bisericii medievale n-au folosit-o împotriva celor suspectaţi de necredinţă în Dumnezeu, preferându-se arderea pe rug.
Acea majoritate la care mă refer este în realitate o turmă de vite care se duce singură la abator, deşi de pe margine li se spune că drumul pe care merg este unul al morţii. Pentru aceste „vite” minciuna devine adevăr iar adevărul minciună.
Lipsa de fermitate a organismelor statale de a face ordine în vreme de pandemie, de a impune reguli stricte şi care nerespectate să fie pedepsite cu privarea dreptului de liberă circulaţie este dovada incapacităţii guvernanţilor de a face ordine şi de a salva vieţi umane.
Democraţia nu înseamnă ca eu să fiu omorât de către un inconştient pentru că el abuzează de anumite libertăţi. Aceste libertăţi nu-şi pot găsi loc în vremuri de pandemie, când sănătatea publică este în pericol. Nu falşii medici, preoţii cu puterea de judecată sclintită, propovăduitorii de ştiri false etc., sun adevăraţii criminali. Criminali sun t guvernanţii care nu iau măsurile cuvenite pentru a stopa acest fenomene, de a ne obliga să ne vaccinăm pentru a ne salva viaţa, chiar şi a celor inconştienţi şi obscurantişti care nu conştientizează că sunt victimele unor escroci. Acei medici care neagă existenţa coronaviruşilor şi rolul vaccinării din motive religioase n-au ce căuta în sistemul public de sănătate. Să fie educaţi pe cheltuiala sectei respective şi să fie medicul lor şi nu al cetăţenilor de bună credinţă.
Ce caută la catedră profesorii de Biologie şi Anatomie care neagă existenţa viruşilor şi eficacitatea vaccinării când este rostul şi rolul lor să explice elevilor şi părinţilor pericolul ce-l reprezintă pentru ei această pandemie? De ce trebuie cheltuiţi banii publici pentru teste gratuite la cei nevaccinaţi, pentru cei internaţi în spitale pentru că au refuzat vaccinul şi au ajuns în prag de moarte? Dacă au pitici pe creier, vorba lui Adrian Năstase, să plătească pentru mofturile lor.
Guvernul este slab, este nepriceput în a lua măsurile cuvenite în vremuri de pandemie pentru că este format din politicieni slabi, cu educaţie precară, cu pregătire profesională doar pe hârtia numită diplomă şi nu cu puterea de judecată calificată profesional.
Trăim vremuri de lupte politice pentru putere, vremurile premierului Cîţu care nu se lasă impresionat de sutele de morţi zilnice, dorinţa lui fiind doar pentru a se menţine la putere, călcând pe cadavre fără niciun fel de emoţii sau regrete. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 11 – 17.10.2021
Costel Romanescu -. alt primar liberal penal din gaşca lui Şoptică
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Dezamăgire matrimonială
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Mişcarea preşedintelui Iohannis şi neghiobia lui Cîţu
Ioan Rotundu
O nouă dovadă despre cum funcţionează corupţia în IPJ Botoşani
Ioan Rotundu
Cacialma, sau guvern USR cu Cioloș premier?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog