Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23650
De la 07 Ianuarie 2003
118288843

Romania, trimisa in judecata de Comisia Europeana pe tema gestiunii colective a drepturilor de autor.

  • Tara noastra ar putea fi obligata sa plateasca o amenda de peste 42.000 de euro pe zi
  • 7 December 2017, 23:00
Comisia Europeana a decis, potrivit unui comunicat de presa, sa trimita Bulgaria, Luxemburg, Romania si Spania in fata Curtii de Justitie a UE pentru faptul ca nu au notificat la timp transpunerea integrala in legislatia nationala a normelor UE privind gestiunea colectiva a drepturilor de autor si a drepturilor conexe si acordarea de licente multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piata interna. Totodata, Comisia solicita Curtii sa impuna sanctiuni financiare Romaniei si celorlalte state. Romania ar putea fi obligata sa plateasca 42 377 euro pe zi.
Directiva privind gestiunea colectiva a drepturilor de autor, Directiva 2014/26/UE, prevede transpunerea integrala in legislatia nationala a normelor UE privind gestiunea colectiva a drepturilor de autor si a drepturilor conexe pana pe 10 aprilie 2016.
Romania, Bulgaria, Luxembrug si Spania nu au notificat in acest termen transpunerea directivei, motiv pentru care in mai 2016 au fost declansate proceduri de constatare a neindeplinirii obligatiilor de catre cele patru tari.
In mai 2016, intr-un caz separat de neindeplinire a obligatiilor de catre Romania, Comisia a decis, de asemenea, sa trimita o scrisoare de punere in intarziere cu privire la implementarea sistemului de gestiune colectiva obligatorie a operelor muzicale. Comisia considera ca dreptul roman nu respecta dispozitiile directivei in ceea ce priveste armonizarea anumitor aspecte referitoare la drepturile de autor si la drepturile conexe in cadrul societatii informationale si al Directivei privind gestiunea colectiva a drepturilor de autor (Collective Rights Management ¬ CRM).
Ca urmare a neindeplinirii termenului stabilit de Directiva, Comisia solicita Curtii sa impuna Bulgariei si Luxmburgului amenzi de 19.121,60 euro, respectiv 12.920 euro pe zi. In cazul Romaniei si Spaniei, sanctiunile solicitate de executivul UE se ridica la 42.377,60 euro si, respectiv 123.928,64 euro.
Directiva privind CRM vizeaza imbunatatirea modului in care sunt gestionate toate organizatiile de gestiune colectiva, prin stabilirea unor standarde comune de guvernanta, transparenta si gestiune financiara. Aceasta stabileste, de asemenea, standarde comune pentru acordarea de licente multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale in cazul unor utilizari online pe piata interna. Directiva reprezinta o componenta esentiala a legislatiei privind drepturile de autor in Europa. Toate organizatiile de gestiune colectiva trebuie sa isi imbunatateasca standardele in materie de guvernanta si transparenta.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ludovic Orban: Proiectul de buget e ca un roman SF
care te adoarme de la prima pagina. Guvernul nu da niciun leu in plus pentru pensii. In sectorul privat, nimeni nu poate sa garanteze ca salariile nu vor scadea
Deputatul PNL Virgil Popescu cere demiterea ministrului energiei si a sefului Nuclearelectrica,
deoarece Unitatea 2 de la Cernavoda ar urma sa fie oprita din cauza defectarii unor masini de incarcare si descarcare a combustibilului nuclear
Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat la inchisoare.
Decizia nu este definitiva
De ce tace preşedintele Iohannis?
Ioan Rotundu
Ministerul Sanatatii anunta infiintarea unui grup de lucru ce are ca obiectiv "regandirea" taxei clawback
pentru toate medicamentele / Decizia vine la scurt timp dupa numirea lui Laurentiu Mihai, fostul sef al uneia dintre cele mai puternice organizatii de lobby din industria farma, la conducerea CNAS
Gigantul farma Roche, vizat de doua investigatii ale Consiliului Concurentei
pentru posibil abuz pe piata medicamentelor de cancer
Bruxelles-ul da in judecata Ungaria in trei dosare majore legate de statul de drept:
tratamentul aplicat ONG-urilor, universitatilor straine si solicitantilor de azil
Horoscopul zilei de 8.12.2017
Bancul zilei: Curiozitatea lui Băsescu
Papa Francisc vrea o mai buna traudcere a frazei "si nu ne duce pe noi in ispita" din Tatal Nostru
Cum au răsărit în Moldova flori capitaliste din cenuşa Imperiului Sovietic (II)
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă