Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Mondene
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22138
De la 07 Ianuarie 2003
122882205

Românul şi accesarea fondurilor europene

  • 7 July 2009, 23:00
Trecut prin învăţătura economiei socialiste, centralizate, planificate, cu contribuţia fostului conducător genial al României socialiste, românului îi este greu să se pună la punct cu liniile economiei capitaliste, poate şi datorită vârstei înaintate, poate şi datorită slabei instrucţii şi educaţii a tineretului actual al ţării, poate şi datorită migraţiei populaţiei către alte zări ale lumii. Aşa că poporul se vede văduvit de scontatul său segment de valori, exprimându-se prin orice, în afară de putinţa însuşirii minimului de cunoştinţe necesare accesării de fonduri, puse larg la dispoziţie de ţările şi organismele noastre atât de prietene şi dezinteresate, să zicem.
Fireşte, autorităţile noastre adânc şi drag respectate nu le lipseşte exprimarea dorinţei fierbinţi de accesare şi nici constatarea că nu prea are cine să o facă. Mulţi români ostenescf la proiecte înălţătoare, primindu-şi obolul, doborâte însă de atentele analize ale organismelor care ne înconjoară şi nu înghit cacealmaua noastră tradiţională.
În context, reprezentanţii cercetării româneşti insistă pe fonduri barosane pentru continuarea şi urcarea pe noi culmi a acestui domeniu, ameninţând cu un sfârşit al lui indubitabil. Se pun bazele unui joc extrem de periculos şi nociv, atacând viitorul luminos al patriei noastre capitaliste, în măsură să devină o povoară pentru eventualele redresări ulterioare.
Stând seara la fereastra sa, românul cugetă în toate acestea, încercând să descopere cauze şi efecte, chemând în ajutoru-i rude şi prieteni, în lumina ideei că unde-s mai multe minţi, creiere în acţiune, efectele sunt mai bune, gândirea colectivă, propovăduită şi altădată, conducând la soluţii. Din păcate mai guvernează în societate principiul că are cine să gândească pentru român, că este inutil efortul său mintal.
Intervin, în viaţa românului, numeroşi factori care îl reţin în a-şi spune cuvântul, ideile, care îl dezarmează şi îl inhibă. Iniţiativa sa este astfel slabă, timidă, aproape nulă, bizuindu-se pe ceea ceea ce stabilesc diverse fonduri, ca fiind deciziile cele mai bune şi de luat în seamă. Şi, uite-aşa, românul riscă să fie sortit stagnării şi subdezvoltării.
Negreşit, va veni şi vremea scadenţei, se va plăti pentru aceasta. Dând buluc la societatea de consum, rezervele statului descresc văzând cu ochii, lipsa de productivitate a muncii atrage cote minimale, totul se duce de râpă.
Deocamdată mai există mâncare şi băutură. Dar, cât timp? (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vicele Ghiorghiţă este foarte grijuliu cu veniturile firmei private Microbuzul
Douăzeci de botoşăneni au plecat în străinătate şi au uitat de rate
Doar pompierii înving în lupta cu kilogramele!
Salariaţii Apa Grup vor trece la noul operator
Incendiu devastator la un depozit de furaje din Cucorăni
Semnez: Cynthia McKinney, fostă fiinţă umană, actualul prizonier cu numărul 88794
Vacanţa mare... repetentă
Gafa secretarei lui Ţibu
Spectacol "Vasilache"
Tichete de înmormântare
Românii nu vor tichete de sănătate
Conducerea Ambulanţei stă pe picior de plecare
O facilitate pentru pensionari acordată ciuntit
„ Gala copilului actor ” 2009
A fost aleasă Miss Diaspora din Catalunia
Lucian Bute boxează din nou cu Andrade
După Gojdu, proprietăţile românului Bilascu vor fi cerute înapoi Budapestei. Ce va face MAE?
Poliţia comunistă a vandalizat o maşină a Partidului Liberal la Orhei
PROGRAM TELE'M MIERCURI 8 iulie
DRRP între dorinţa lui Băsescu, refuzul lui Diaconescu şi nepăsarea lui Boc
Tânăr român premiat de Comisia Europeană
Afişarea cheltuielilor de către spitale nu rezolvă fondul problemei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog