Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Mondene
Gastronomie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8887
De la 07 Ianuarie 2003
122894536

Românul şi bubele-n cap

  • 18 March 2009, 23:00
Departe de a trata problema din punct de vedere medical (românesc), oricum rezolvabilă, având în vedere marele progres al medicinii la români, bubele-n cap sunt, totodată, un specific românesc, în genere. În viitoarele paşapoarte, ele pot figura ca semne particulare, călătorul român putînd fi identificat lesne, ca să nu mai vorbim de infractorul român, de care se face atâta caz peste hotare şi care este pus la stâlpul infamiei, una-două. Nu contestăm, după faptă.
Mass media pompează mereu ştiri de ultimă oră în legătură cu fenomenul criminalităţii româneşti în lume, bubele-n cap ieşind tot mai pregnant în evidenţă, fără să mai fie căutate insistent, ca în vremurile răposaţilor conducători de partid şi de stat, de către echipa de cadrişti de frunte. În cazul de faţă, bubele-n cap conduc la cunoscuta mititică, nicidecum la infirmeria ei, fiind depozitate, cu tot cu cap, în vederea unei conservări, sub formă de stagnare pentru cîţiva ani, sub formă de detenţie. Aici, la mititica, posesorul şi le poate scărpina în voie şi în linişte, fiind oarecum ferit de privirile multor semeni care, cine ştie, i-ar califica gestul ca deplin necivilizat.
În vremurile comuniste, bubele-n cap umpleau dosare, erau luate cu asalt la puricat, printr-o tactică şi strategie bine puse la punct, încât partidul să ştie perfect cu cine are de-a face şi ce gânduri antipartinice îi trec prin cap unui român cu bube-n cap.
În vremuri nesigure, ca acestea, când circulaţia românilor cunoaşte o amploare fără precedent, în lungul şi în latul lumii, bubele-n cap trebuie depistate la timp, nelăsând să se îngroaşe gluma şi nici să degaje vreo epidemie. Se cer organe pe fază, vigilente, cu atât mai mult cu cât marea masă a populaţiei are civismul grav afectat sau chiar atrofiat.
În altă ordine de idei (progresiste?), de bube-n cap sunt căutaţi lideri de partid şi de stat, aleşi ai neamului (lor), diplomaţi, vecini, uneltitori ai democraţiei noastre româneşti, ai marilor cuceriri capitaliste. Pe când un cod al eticii şi echităţii capitaliste, măcar pentru o comparaţie cu vechiul cod comunist? La treabă, dar, distinşi ideologi şi analişti! Măcar în această privinţă, evitaţi căutarea timpului pierdut! Cât nu este prea târziu.
Ar putea, de ce nu, să se constituie o instituţie specializată, dacă nu o avem (încă), profilată pe căutarea bubelor în cap, poate un ONG, poate altceva, încât românul să poată beneficia de asistenţă calificată şi de protecţie, asigurătoare a mersului înainte. Dârz şi hotărât. (Ionel BEJERARU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Începe lupta pentru 60 000 de euro şi împlinirea unui vis
Băsescu a răspuns interpelărilor Budapestei legate de vizita lui Solyom
FBI da o mână de ajutor în anchetarea violurilor din Italia săvârşite de români
Asociaţia italiană Bambini în România caută voluntari pentru sezonul estival
Religia pare a fi o activitate naturală, pe când ateismul este “achiziţionat” în timp
Gabriela Creţu îi scrie preşedintelui Voronin legat de cazul Luciei Sudureac
Distrus de camioanele cu piatră de la cariera lui Dolache
5 milioane de euro pentru finanţarea celui mai ambiţios proiect din istoria oraşului Flămânzi
Bani cu nemiluita pentru reabilitarea unei şcoli muribunde
Comunicat FLSI
Sarmale de post
Presiuni în filiala liberală botoşăneană înainte de Congres
prefectul acuzat de implicaţii în politica liberalilordeputatul Ţurcanu mângâie fundul prefectului din interese DNA
Instructorii auto ce practică traficul de influenţă sunt ameninţaţi cu DNA-ul
Liberalii botoşăneni îşi fac bagajul pentru prezenţa la Congres
Vama de la Rădăuţi Prut ar putea fi construită cu fonduri Schengen
Halal staţii!
Fac legea în bazarul „Tati”
Se anunţă mai multe parcomate
Nedumerirea ardeleanului
Profesorii se pregătesc de grevă
Serviciile medicale nu vor mai fi gratuite integral
Medicii de familie vor face gărzi
Medicii tineri nu sunt interesaţi să lucreze în spitalele botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog